Когато си мислиш за еър фрайър, може би се сещаш за него като за заместител на обикновеното пържене. Този уред обаче има още много разнообразни употреби. Подходящ е за печене, сотиране, готвене на тестени изделия. Този компактен кухненски помощник предлага широка гама от възможности за приготвяне на различни видове храна. С него може да приготвиш месо, сирена, картофи, зеленчуци, мъфини, пица и други сладки и солени изкушения. Разбира се, за страхотно финално ястие е необходимо да се спазва препоръчаното време и температура за приготвяне.
Уредът може да се използва за приготвяне на индивидуални порции храна за деца или хора със специални диетични потребности.
Каква е основната разлика между пърженето в тиган и във фритюрник с горещ въздух? В сравнение с обикновеното пържене продуктите във фритюрника с горещ въздух се пържат равномерно и само с минимално количество мазнина. В резултат се получава хрупкава пържена храна, но приготвена по много по-здравословен начин.
Как работи фритюрникът с горещ въздух? Във вътрешната му част има нагревателно тяло, което осигурява температура от приблизително 80 °C до 200 °C. Впоследствие вентилаторът разпръсква топлия въздух по цялата част на фритюрника, което изпича равномерно всички съставки.
Фритюрникът с горещ въздух е един от най-добре оценените кухненски уреди сред клиентите именно заради разнообразните му приложения. Мултифункционалният кухненски робот е също толкова популярен. Ще го оцени всеки, който обича да готви и пече, но не желае да прекарва по-голямата част от деня в кухнята.