4 причини да пазарувате в онлайн аптеки

Пазаруване в онлайн аптеки

Повечето от нас използват интернет ежедневно по различни поводи, сред които е и онлайн пазаруването. Но често купуваме само определени групи продукти, а за други предпочитаме да посещаваме лично магазините. А какво ще кажете за аптеките? Поръчвали ли сте от онлайн аптеки? Ако все още не сте, ще ви посочим някои от предимствата!

Защо да пазарувате в онлайн аптеки

 

1. Не сте изложени на вируси и бактерии

 

Особено по време на сезона на гриповете и настинките много хора, които са носители на инфекции, посещават физическите аптеки. С пазаруването от онлайн аптека ще избегнете нежеланото струпване на хора. Затова, ако не се нуждаете от лекарство с рецепта, използвайте възможността да закупите всичко необходимо, докато си стоите вкъщи.

 

2. Време за сравняване и избор на продукти

 

Имате здравословен или козметичен проблем и искате да пробвате лекарствен продукт без рецепта? Или искате да закупите комплекс от витамини или лекарство без рецепта с определено активно вещество, но не знаете кой от наличните варианти ще ви хареса най-много? В онлайн аптеката ще намерите редица продукти с подробни описания, които можете да проучите и сравните на спокойствие във вашия дом.

 

3. Без притеснение

 

Обяснението за вашия интимен здравословен проблем на аптекар може да не е особено приятно. Още по-лошо е, ако зад вас има други хора, които чуват всичко. Не е нужно да преживявате подобно неудобство. В онлайн аптеката ще поръчате всичко дискретно и ще го получите добре опаковано.

 

4. Спестявате пари, когато пазарувате онлайн

 

Независимо дали използвате промоционална оферта на аптеката, код за отстъпка, или безплатна доставка, винаги има начин да спестите пари, когато пазарувате онлайн. Освен това някои аптеки имат собствена онлайн програма за лоялност, която ви дава бонуси при редовни покупки или различни други предимства и подаръци по време на поръчка.

 »Съвет от нас: Ако имате нужда да получите поръчката си възможно най-скоро, внимателно проучете всички методи за доставка на онлайн аптеката, от която пазарувате. Някои вече предлагат експресна доставка чрез куриер, лично получаване от офис на куриера или други опции. Целта им е да доставят стоките на клиента възможно най-скоро.

 

Какво да купите в онлайн аптека

 

Асортиментът на големите онлайн аптеки със сигурност ще ви изненада, защото е наистина широк и разнообразен. Предлагат се редица категории продукти, благодарение на което може да направите по-голяма покупка, спестявайки време и пари за доставка. В допълнение към лекарствата, които се продават без рецепта (например за настинки, проблеми с храносмилането, болки, хомеопатични лекарства и други), ще намерите и хранителни добавки, витамини, имуностимуланти, но също така и продукти за майки и деца, за личната грижа и хигиена, както и козметика. Можете да намерите и медицински стоки като апарати за кръвно налягане, бинтове и пластири. Освен това много аптеки разширяват асортимента си, като включват храни и хранителни добавки, подходящи за хора с алергии, диабетици, спортисти и други.

Ако попитате как стоят нещата с лекарствата, отпускани с рецепта, законодателството не разрешава продажбата им през интернет в България, затова избягвайте подобна покупката. Ако имате рецепта от лекар, все още нямате друг избор, освен да посетите класическа аптека.

 »Съвет от нас: Избягвайте покупки от непроверени онлайн аптеки или от подозрителни сайтове. Покупката на фалшиви, незаконни или неразрешени лекарства е най-големият риск при закупуване на лекарства онлайн. Най-често фалшифицираните са лекарства за отслабване, против косопад и безсъние, лекарства за еректилна дисфункция, но също така антибиотици и антидепресанти.

Ето защо в ЕС е въведено общо лого за лицата, които осъществяват търговия на дребно с лекарствени продукти по интернет. Логото със зелени ивици, кръст и знамето на съответната държава може да бъде намерено на страниците на онлайн аптеките. На уеб сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата можете да откриете подробна информация по темата.  

Ако искате да сте сигурни, че онлайн аптеката е проверена и в същото време има широка гама от продукти и изгодни оферти, препоръчваме ви да пазарувате в онлайн аптеки Ремедиум, Медея, 36.6 или Санита.

Не забравяйте да използвате кодове за отстъпки или да се възползвате от други промоции, когато правите онлайн покупката си, за да получите наистина най-добрата цена.