Коледна украса направи си сам, с която всеки ще се справи

Направете си заедно с нас оригинална коледна украса, която ще ви отнеме кратко време. Ще се забавлявате, ще проявите креативност и дори ще спестите пари. Благодарение на тези лесни съвети със сигурност ще се справите. Опитвали ли сте някога така наречените коледни украси направи си сам? Ако не, сега е моментът. Подготвили сме ви инструкции за три лесни украси за Коледа направи си сам, които ще ви помогнат.

 

Коледна елха на стената

 

Малко по-различна коледната елха – тази коледна украса е особено подходяща за всички домакинства, в които мястото е ограничено и няма къде се да постави класическа елха. Но със сигурност ще зарадва всички, които обичат оригинални естествени декорации.

 

Коледна елха от летви

1

Какво ще ни трябва:

дървени летвички с различна дължина, канап, коледна украси и декорации, лампички, лепило, пирони, канап или връвчици за връзване на украсата

2

Как се прави:

Първо подготвяме дървени летви или клонки, които нарязваме на различни дължини. От вас зависи колко високо дърво искате и колко летви ще използвате. Най-дългата ще е най-долу и постепенно летвичките ще се скъсяват нагоре. Планираме къде ще бъде върхът на дървото и забиваме пирона там. Ще вземем канап и ще го разделим наполовина. Увиваме го около пирона и правим възел. Продължаваме отгоре надолу - постепенно увиваме канапа от двете страни на всяка летва и го завързваме. Когато изграждането на дървото приключи, увиваме светещи лампички около клоните. Накрая ще добавим декорации към елхата. Можем да ги прикрепим към елхата по два начина – или да ги залепим с помощта, или ако декорацията има дупка, можем да прекараме панделка или връв през нея и да я завържем. И готово. Сега всичко, което трябва да направите, е да поставите подаръци под елхата и да изчакате Коледа.

Ако нямате подходяща у дома, влезте във Vivre.bg и изберете от широка гама от лампички в различни цветове.

И ето колко красиво може да изглежда вашето дърво на тъмно.

 

коледно дърво направи си сам

 

Направи си сам коледна украса

 

Ако си мислите, докато четете списъка със съставки, че ще печем коледни сладкиши, не се заблуждавайте. Тестото ще ни служи за основа на направи си сам коледна украса за елха, която след това ще продължим да украсяваме. Материалът ще свърши чудесна работа и предимството е, че вероятно имате всички необходими продукти у дома. Създаването на тези коледни украси е сравнително лесно, така че можете да ги направите без никакви притеснения заедно с децата.

1

Какво ще ни трябва:

300 г обикновено брашно, 300 г сол, 200 мл вода, 1 с. л. масло, украса за декориране

2

Как се прави:

Смесваме всички съставки и правим гладко тесто. Ако тестото е твърде гъсто, можем да добавим още малко вода. Ако е рядко, добавете малко брашно. Когато тестото е готово, с помощта на формички започваме да изрязваме. Звезди, къщички, снежни човеци или комети ще изглеждат страхотно на дървото. Не забравяйте да направите дупки със сламка, през които след това да прекарате канапа, за да могат да се закачат.

В Pazaruvai-lesno.bg ще откриете красиви формички с коледни мотиви, които ще бъдат особено подходящи за украса.

коледни сладки

 

Поставете декорациите върху тава за печене, сложете ги в предварително загрята фурна и печете на температура 180 градуса за около 20 минути. Колкото по-тънко е тестото, толкова по-кратко е времето за печене. Изпечените сладки изваждаме от фурната и ги оставяме да изстинат за малко. След като изстинат, можем да пристъпим към декорирането.

Няма ограничения за въображението, можем да използваме наистина всичко, за да направим украсата.

__check

Нашите съвети:

бои или хранителни оцветители, пайети, перлен прах, изкуствен сняг, самозалепващи се декорации, печати, плат с коледни мотиви, цветен канап, декоративни панделки

Някои декорации, особено тези, върху които сте използвали пайети или перлен прах, накрая ще трябва да бъдат фиксирани с полупрозрачен лак.

 

коледна декорация

 

Коледна украса за маса

 

Не можем да пишем за украса и да не споменем коледна украса за маса. Внесете у дома част от природата чрез този красив свещник. Освен това ще ви отнеме само няколко минути, за да го приготвите.

1

Какво ще ни трябва:

дървена поставка, гирлянди с изкуствени иглички, малки коледни украси , 4 свещи, подложки за свещи, лепило

2

Как се прави:

Първо ще подготвим подходяща основа. Ако нямате дървена поставка, можете да използвате нещо друго подходящо. Ако искате декорацията да ви радва възможно най-дълго, използвайте гирлянди с изкуствени иглички вместо истински клонки. Подреждаме ги в желаната форма и ги закрепваме. Можем да добавим и истински клонки, шишарки или различни украси, като коледни топки или звезди. Свещите ще са последни. Под всяка свещ трябва да се сложи подложка, в най-добре направена от незапалим материал. В този случай, както при декорациите от подобен тип, не бива да оставяме свещите да горят без надзор. Не забравяйте да закрепите добре всички елементи. Накрая просто ще добавим свещи в цветовете на нашата коледна украса. Готово. Тази украса ще бъде идеална декорация за вашата коледна трапеза.

В Emag.bg ще намерите малки коледни фигурки и играчки, с които можете да украсите свещника.

направи си сам коледен венец