Модни тенденции – опитайте моряшка рокля за лятото

19.04.2024 Radina Онлайн пазаруване Споделете

Топлото време ни подсеща да извадим леките летни дрехи. Следващият път, в който пазаруваш, помисли за съвременните модни тенденции и потърси моряшка рокля.

Лятото бързо наближава, което означава, че трябва да подготвиш гардероба си за високите температури. Поради тази причина често се налага да се купят някои нови дрехи. Независимо дали новите дрехи ще заместят някои от по-старите, не забравяй да използваш купони за намаление за различни модни марки. Може да избереш нова пола, рокля, блуза или обувки, като заедно с това спестиш пари. 

Как да избереш моряшка рокля? 

 

Тази рокля се нарича така, тъй като характерно има еднакви по размер бели и сини райета. Те са популярни поради семплия и приятен дизайн, наподобяващ моряшка униформа. Тези рокли са подходящи за различни цели и може да се впишат в уникалния ти стил. Може да се използва като ежедневна рокля, но е подходяща и за летни събития и празненства.  

Нека разгледаме опциите, които се предлагат, и как да изберем най-подходящата моряшка лятна рокля спрямо модните тенденции.  

Разгледай страхотни летни оферти за рокли в Sinsay. Със сигурност ще намериш най-добрата рокля за себе си и ще спестиш пари от нейната цена.  

5 важни характеристики при купуване на моряшка рокля 

 

Искаш да закупиш моряшка рокля на райета? Виж полезните съвети, за да направиш най-добрия избор.  

Кройка и силует

 

Опциите за модерна рокля предлагат десетки разновидности на различни кройки и силуети. Хубаво е да намериш рокля, която да ти харесва, но и да е подходяща за спецификите на тялото ти. Знаеш ли кои кройки са най-подходящи за твоята фигура? 

__check

Круша – най-добрият силует за тази фигура е т.нар. А-силует. При моряшките рокли понякога горната част е раирана, докато долната половина е в синьо или бяло без райе.  

__check

Обърнат триъгълник – за тази фигура най-добре е да избереш рокля, която е стеснена в талията и е с триъгълно деколте. Вертикалните райета са подходящи. 

__check

Правоъгълник – в този случай може да се използват както вертикално, така и хоризонтално райе. 

__check

Пясъчен часовник – тази фигура се подчертава с по-стегнати рокли – особено със стеснение в талията. Добре изглеждат вертикални, но и диагонални райета. 

__check

Ябълка – за да подчертаеш силните страни на тази фигура, може да избереш рокля тип ‘прегърни-ме’, която акцентира талията. Подходящи са вертикални райета. 

__check

Слаба фигура – ако фигурата е без изразени извивки, може да заложиш на по-тесни рокли с хоризонтално райе.  

Каква рокля да изберем спрямо ръста си? Всеобщо прието е, че вертикалните тесни райета помагат да изглеждаме по-високи, като издължават оптически фигурата. По-високите дами може да разчитат и на двата вида райета. 

Възползвай се от нашите оферти за дрехи и аксесоари. Пазарувай на воля, като спестяваш пари 

 

Цветове и десени 

 

Характерната моряшка шарка е комбинация от бели и сини райета. Можем да открием и други цветове в различни по големина райета - червено, кафяво, черно.  

Повечето рокли са изчистени, но на някои от тях може да се открият подходящи мотиви - котви или корабчета. Ежедневните рокли залагат на малки добавки в горната част на роклята, докато по-специалните може да ги включат и в по-голям размер в долната и средната част на роклята.  

 

zhena s roklya na cherno-byalo raie

Автор: Katherine Dec (Pexels)

Материал 

От материята зависи как ще изглежда роклята и за какъв повод би била подходяща. Важно е роклята да бъде удобна, но понякога трябва да се съобразяваме и със специфичното събитие. 

Най-популярните материали включват: 

__check

Памук – идеален материал за пролетна или лятна рокля. Този материал позволява на тялото да диша и е удобен за носене.  

__check

Лен – издръжлив, естествен материал, който не позволява на тялото да прегрее. Ленените рокли се носят дълги години, без да се износват. 

__check

Вискоза – лек и ефирен материал 

__check

Полиестер – издръжлив и гъвкав материал. Голям негов плюс е лесното му почистване 

Размер 

 

Откриването на правилния размер е важен за комфорта, но и за това как изглежда роклята върху тялото. Препоръчително е да следиш размерите на производителя и да залагаш на мерки в сантиметри вместо на буквените размери. По този начин никога повече няма да имаш проблеми с размера на дрехите. 

 

Дължина 

 

Дължината на роклята е различна спрямо повода. Тя е също свързана с ръста, фигурата и стила на носещия. С помощта на нашите съвети може да избереш перфектната дължина за себе си. 

Късите рокли са подходящи за смелите жени, които не се притесняват да показват по-голяма част от тялото си. Под ‘къса рокля’ обикновено се разбира дреха, която стига до средата на бедрата. Подходящи са за свободното време и неформални събития. Предимството на такива рокли е, че могат оптически да удължат краката. Например плажните рокли на райета обикновено са къси.  

Роклите с дължина над коляното също са къси, но в същото време достатъчно дълги, за да се носят и на по-специални събития.  

Миди роклите или роклите с дължина до коляното са идеални за всеки ден, за работа и свободно време.  

В дълга рокля ще се чувстваш изключително удобно и уверено независимо от повода. Дори и в раиран дизайн те изглеждат елегантно. Друг плюс от избора на дълга рокля за лятото е защита от вредните слънчеви лъчи. 

 

zhena s shapka i moryashka roklya

Автор: Artem Lysenko (Pexels)

В онлайн магазина на Answear може да откриеш разнообразие от модерни рокли за всеки повод.   

Колко струва моряшката рокля? 

 

Цената може да варира според марката, материята, качеството и дори магазина. Трябва да се има предвид, че невинаги високата цена е гаранция за високо качество. Именно затова е хубаво да познаваме материалите и марките, както и добре да оглеждаме изработката на дрехите. Друг полезен съвет е винаги да проверяваш продукта в няколко онлайн магазина и така да сравниш цените.  

Моряшка рокля може да закупиш за 20, но и за 100 лева.  

 

Как се носи моряшка рокля?  

 

Важното за моряшката рокля е, че този десен е винаги актуален и може ефективно да се комбинира и с други дрехи. Може да завършиш облеклото с аксесоари като чанта, слънчеви очила или любимо бижу. Откъм обувки може да заложиш на летни еспадрили или сандали. Маратонки или кецове в подходящ цвят също биха завършили добре летния тоалет.  

Разгледай страхотните оферти за обувки в Obuvki.bg и ги съчетай със своята нова моряшка рокля. 

Роклите, които напомнят за морския бряг, са популярно облекло за жени по целия свят. Поради комбинацията от комфорт и елегантност те често са първия избор при създаването на тоалет за горещите дни. Няма значение дали е визия за свободно време или повод - моряшката рокля на райе е подходяща за всеки ден с правилната комбинация от обувки и аксесоари.