Коя е най-добрата преса за коса и къде да я купим? Имаме полезни съвети

10.05.2024 Radina Онлайн пазаруване Споделете

Мечтаеш ли за права и лъскава коса? Не се изисква много, за да го постигнеш. Ще ти помогнем в избора за най-добрата преса за коса и къде може да я намериш.

Ако имаш чуплива или къдрава коса, може би понякога мечтаеш да се видиш с права коса. Поглези се с най-добрата преса за коса, с която изправянето да става бързо, лесно и ефективно. Ако имаш колебания, ние ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да изберем преса за коса, с чиято помощ да избереш перфектния уред за своята прическа. 

Правилният избор на преса за коса има разлика за косата ти. Разгледай разнообразието от марки и модели в онлайн магазина на Зора. Коя ще избереш? 

 

Плюсове и минуси на изправянето на коса 

 

Най-големият плюс на пресата за коса е възможността да правиш различни прически у дома. С помощта на пресата ще имаш гладка и лъскава коса, когато поискаш. Освен това може да си направиш приятни вълни със същия уред, с които да разнообразиш външния си вид. 

Изправянето на косата премахва чупките и къдриците, но и предоставя гладък вид на косата. Най-добър резултат се получава с хубава преса с титаниево или керамично покритие на загряващите плочи. 

Друг плюс е дълготрайността на прическата – изправената коса ще издържи през деня без допълнително изправяне. 

От друга страна, минус на пресата за изправяне е високата температура, която уврежда косата, ако използваме уреда твърде често. Най-добрият начин да намалим увреждането е чрез използването на термозащитен спрей, който предпазва косата от високата температура.  

Друг минус на изправянето е, че намалява естествения обем на косата. Ако косата ти е по-рядка, това може да даде лош резултат.  

Но колко време трябва да отделиш за добър резултат? Това зависи изцяло от дължината, гъстотата и състоянието на косата ти. Това време обаче се отплаща в перфектната за теб прическа.  

Нужна е добра грижа за косата, за да я поддържаме жизнена и здрава. Погрижи се за своята с качествени продукти. С офертите в нашия сайт може да ги откриеш на много по-ниска цена. Разгледай магазин и други наши предложения. 

 

Как да изберем преса за коса? 

 

Има няколко важни характеристики, които трябва да познаваш при купуването на преса за изправяне на коса. Най-важните фактори са видът на пресата, материалът, ширината на нагряващите плочи, скоростта за нагряване, контролът на температурата, дължината на кабела, функциите и цената.  

 

Вид преса и място на употреба 

 

В онлайн магазините повечето преси са разделени спрямо вида прическа, който желаем. Класическата преса има две тесни плочи за изправяне. С нея можем да изправяме косата, но и да правим чупливи вълни. Цените за тези преси варират.  

Може би знаеш, че има и четки за коса с изправяща функция. Но как работи в сравнение с обикновената преса? Нейната функция е 2 в 1 – докато се решиш, тя изправя косата ти. С нея може да се запази част от естествения обем, който се губи при класическата преса. 

Друг вид уред за коса е пресата с пара. Тя се справя добре с по-упорита коса, като ефикасно изправя дълга и къдрава коса. Изправянето с пара помага да се абсорбират продуктите за коса, които използваме, като финалният резултат е лъскава и добре поддържана прическа.  

Може също да откриеш преса за къдрене. Нейните нагряващи плочи са вълнисти и бързо правят различни видове къдрици с преса за свежа прическа.  

 

presa za kosa grebeni termozashtiten spreiАвтор: Nataliya Vaitkevich (Pexels)

Може да откриеш множество продукти за коса в онлайн магазина на Notino, с които да постигнеш перфектната прическа.

Освен нормална преса може да закупиш и уред, с който да пътуваш. Основните характеристиките на преносимата преса са нейният малък размер, поради което може да я сложиш във всяка раница, сак или куфар. Има и професионални преси, с които се постига професионално качество на прическата и намалява увреждането.  

 

Материал на плочите 

 

Нагряващите плочи може да са направени от различни материали. Най-често те са керамични, метални, тефлонови, титаниеви или комбинация от няколко вида. Най-добри резултати ще получиш от титаниевите и керамичните плочи. Тефлонът също е добър избор, докато тези от титаний са много издръжливи.  

Професионалните фризьори не препоръчват уреди с метални плочи, тъй като те увреждат по-бързо косата.  

Ако искаш да запазиш здравето на косата си, потърси подходящи витамини за коса.

 

Ширина на нагряващите плочи 

 

Най-популярните модели преси имат плочи около 25-30 мм. За по-дълга и къдрава коса се препоръчва да използваш по-широка преса.  

 

Скорост на нагряване 

 

Бързината на нагряване зависи от модела, температурата и материала на плочите. Някои модели загряват за 20-30 секунди, докато при други отнема до минута.  

Всяка коса се нуждае от стилизиране, за да изглежда възможно най-добре. Избери комплекти за грижа за косата в онлайн магазина на Curly. bg.

Контрол на температурата 

 

Възможността да регулираш температурата е важна за различните видове коса. По-ниската температура е достатъчна за изправяне на тънка коса, упоритата гъста коса се нуждае от по-високи градуси.  

При някои преси температурата се променя ръчно, докато при други това става с помощта на дисплей. Ако градусите не може да се контролират, то пресата обикновено функционира на 200 градуса.  

 

Дължина на кабела 

 

От това зависи удобството, докато ползваме уреда. Ако кабелът е по-къс от 2 метра, може да има известен дискомфорт по време на изправянето. Кабелите над 3 м са рядкост, но може да се открият в магазините. 

А знаеше ли, че има и безжични преси за изправяне? Те функционират с помощта на адаптер и батерия или се зареждат през USB.  

Функции 

 

Какви функции може да има пресата за изправяне на коса? Ние избрахме някои от най-практичните. 

__check

Въртящ се кабел – позволява гъвкавост без дискомфорт от навит и усукан кабел 

__check

Заключване на избора на температура  с помощта на тази функция може да избереш температура и да я фиксираш за всяко следващо ползване. 

__check

Автоматично изключване - след определен период от време пресата ще се изключи сама.  

Цена 

 

Стойността на нова преса варира спрямо различните характеристики. Обикновената преса струва около 60 лева, но може да достигне 600 и повече. При по-ниска цена функциите и удобствата са по-малко.  

Четките за изправяне обикновено са по-евтини, като започват от 30 лева. Пресите с пара започват от 120-150 лева.  

Ако не искаш да инвестираш голяма сума в преса за изправяне, може да избереш уред от среден клас, който да изпълнява всички нужни функции.

izpravyane i zashtiten spreiАвтор: Nataliya Vaitkevich (Pexels)

Как да изправяш косата си правилно? 

 

След като закупиш нова преса за коса, вероятно ще се вълнуваш да я изпробваш под формата на нова прическа. Ще ти дадем няколко съвета за добро и качествено изправяне.  

1

Преди изправяне трябва да сме сигурни, че косата е сресана и суха. Има преси, които са направени за мокро изправяне, но за повечето уреди е нужно да няма влага.  

2

Преди да започнеш да изправяш косата, нанеси термозащитен спрей. Не използвай лак за коса.  

3

Раздели косата на две части - горна и долна. Започни с долния слой, а горният закрепи върху главата с шнола. 

4

Нагласи подходяща температура спрямо гъстотата и чупливостта на косата си. При по-нежна и тънка коса препоръчваме 150 градуса, а за по-гъста коса може да достигне до 200 градуса. Средната температура за нормална коса е 180 градуса. Ако не знаеш каква температура е подходяща за твоята коса, започни с по-ниски градуси и постепенно ги увеличавай, за да получиш желания резултат. 

5

Избирай кичури не по-дебели от 2 см.  

6

След като приключиш с долния пласт коса, отвържи горния слой и продължи с него.  

Грижа за пресата 

 

При честа употреба на пресата за изправяне тя трябва да се почиства. Върху нагряващите плочи остават следи от продуктите за коса, както и естествените масли, покриващи косъма. За да използваме пресата си за дълго време, е хубаво да я поддържаме чиста. 

Използвай мека влажна кърпа, с която да избършеш нагряващите плочи. След това избърши със суха кърпа. По време на почистването пресата трябва да е изключена и да не е гореща.  

__bulb
Какъв лаптоп да изберем? Пълен наръчник за най-добрия избор

Настолните компютри бяха отдавна изместени от по-практичните лаптопи. Желаеш ли да научиш как да избереш лаптоп? Ние ще ти помогнем да направиш най-добрия избор.

Ориентира ли се в големия избор от преси за изправяне на коса? Вярваме, че ще се влюбиш в новия си уред и ще се наслаждаваш на гладка и лъскава коса. Не се колебай да поръчаш уреда си онлайн, като използваш офертите от нашия сайт.