Най-добрите онлайн магазини

ТОП марки

Най-добрите онлайн магазини

Най-добрите онлайн магазини

Ще разкажем как да изберем прахосмукачка и къде се откриват страхотни цени

kilim-pod-prakhosmukachka-shkaf

Домът просто не е толкова удобен без прахосмукачка. Остава да избереш коя да купиш. Отговаряме на важния въпрос “как да избера прахосмукачка” – не е толкова трудно!

Някои домакински уреди са жизненоважни за функционирането на домакинството. Един от тях е прахосмукачката. Може би не всеки е фен на този уред, но със сигурност е полезен за ежедневното почистване на дома. Нека разгледаме какви видове прахосмукачки може да избереш и кои параметри са ключови при тази покупка. Във втората половина на статията ще те запознаем и с най-актуалните модели прахосмукачки.  

__bulb
Как да спестим в домакинството?

Нарастващите разходи за живот ни принуждават постоянно да пресмятаме разходите си и да мислим как бихме могли да спестим нещо допълнително всеки месец. Разходите за домакинството представляват голяма част от нашия семеен бюджет, ето защо си заслужава да започнете да спестявате.

Как да избера прахосмукачка за дома 

 

Отговорът ще намериш в следващите редове. Там ще научиш какви видове прахосмукачки може да избереш и коя ще бъде най-подходяща за твоето домакинство. Ще разгледаме основните параметри - обхватът на прахосмукачката, теглото, всмукателната мощност, енергийния етикет, аксесоари за уреда и тяхната цена.  

 

Видове прахосмукачки 

 

На пръв поглед в онлайн магазините за електрически уреди разнообразието от прахосмукачки може да изглежда твърде голямо. Това може да те затрудни да прецениш коя е най-добрата прахосмукачка. Ние обаче ще ти дадем полезни съвети, с които да направиш перфектния избор.  

 

Прахосмукачка с торбичка 

 

Това е най-често срещаният модел, тъй като е на изгодна цена и обикновено може да намериш разнообразие от качествени уреди с тази характеристика. Всмукателната сила е достатъчна за леки и сериозни замърсявания. Боклукът се събира в компактна и удобна хартиена или платнена торбичка. Малкото пакетче трябва да се подменя редовно, а някои уреди имат и датчици, които да те предупредят кога е време за нова торбичка. Когато торбичката е препълнена, силата на всмукване значително намалява и по това може да забележиш нуждата от смяна. Подходяща е както за килими и мокети, така и за гладки и твърди повърхности.  

 

Прахосмукачка с циклон 

 

Този тип прахосмукачки има пластмасов контейнер, в който се събира боклукът и под влияние на всмукания въздух прахът и остатъците се завъртат, напомняйки циклон. След изчистване трябва само да махнеш контейнера и да изсипеш неговото съдържание в кофата за боклук. Обикновено контейнерите са изработени от прозрачна пластмаса, като по този начин може да следиш за неговото напълване. Контейнерът за боклук е добре уплътнен и не позволява на отпадъка да се разнася из стаята след всмукване.  

Хора с алергии може да имат проблем при почистването на контейнера за прах и боклук, което е сериозен минус на този вид прахосмукачки. Може да откриеш модели с воден филтър, който задържа боклука и предотвратява алергични реакции. Този вариант често има и допълнителна функция за мокро почистване, която е много ефикасна при силни замърсявания.

В онлайн магазина на Пазарувай Лесно може да откриеш всякакви прахосмукачки. Има и разнообразни оферти за уреди с контейнер, от които да се възползваш 

Вертикална прахосмукачка 

 

Вертикалната прахосмукачка е особено компактна и е полезна за чистене на по-тесни и неудобни участъци, както и за съхранение в по-малки апартаменти. Тя представлява стояща прахосмукачка с тънка дълга дръжка, която може да регулираш спрямо ръста си. Поради дизайна си тази прахосмукачка е подходяща и за възрастни хора или хора с намалена подвижност, тъй като обикновено е лека и не се налага да се навеждаме по време на чистене. Има различни модели спрямо силата им на всмукване, както и спрямо наличието или липсата на кабел. По-скъпите модели вертикални прахосмукачки могат да заместят не само метлата, но и мокрия моп за чистене. 

 

Прахосмукачка робот 

 

Най-удобният и модерен метод за почистване е с помощта на робот, при който всичко става автоматично. С него ще имаш чист под без никакво усилие. Той има интелигентна навигационна система и специални сензори, които му помагат да заобикаля препятствия и да чисти ефикасно целия дом. Незаменим плюс на прахосмукачката робот е възможността да я контролираш от телефона си или предварително да настроиш часове за активно почистване. Има ли някакви минуси? Тези прахосмукачки не са толкова достъпни поради високата им цена. Инвестицията обаче се отплаща бързо в спестено време и енергия. В дом с домашни любимци и малчугани помощта бързо ще се забележи.  

 

Ръчна прахосмукачка 

 

Малката ръчна прахосмукачка е подходяща за малки замърсявания. Тя е лека, компакта и обикновено е безжична. Може да е от голяма помощ за възрастни хора и хора с намалена мобилност, за да се чувстват независими и да поддържат дома си чист и приветлив. Тези прахосмукачки нямат много силно всмукване, но това не пречи да я използваш от време на време за по-дребни бъркотии. 

 

zhena chisti s prahosmukachkaAutor: Liliana Drew (Pexels)

__bulb
Как да изберем аспиратор за кухня и къде са добрите цени?

Ако вече си задаваш въпроса 'Как да изберем аспиратор за кухня', тук ще откриеш отговора и ще научиш основните предимства на този важен уред.

Спрямо вида повърхност 

 

Не всички уреди се представят добре на някои специфични повърхности. Ако имаш много килими например, ще се нуждаеш от по-мощна прахосмукачка със силна всмукателна мощност. За по-пухкавите килими и тези с дълъг косъм е хубаво уредът да може да проникне напълно между влакната и да премахне всички замърсявания. Това е особено важно, ако имаме деца или в дома живеят хора с алергия към прах. При гладък под като паркет, плочки или ламинат е важно повърхността да не се надраска по време на чистене. Повечето уреди са с достатъчно високо качество, за да не позволят това да се случи. В случай че се наложи да изчистиш дивана, бюрото или кухненската маса - компактната ръчна прахосмукачка е перфектен вариант.  

 

Обхват на прахосмукачката 

 

Това е важен параметър, който зависи от дължината на кабела и от наличието му. Ако домът ти е с няколко стаи, ще се налага да сменяш контактите по време на чистене. Това бързо става досадно и е свързано с навеждане, клякане и вдигане на тежкия уред. Трябва да имаме предвид този аспект на употреба, преди да изберем прахосмукачка за себе си. Обхватът също може да зависи от дължината и гъвкавостта на маркуча. Тази информация ще откриеш в описанието на продукта.  

 

Тегло 

 

Теглото на прахосмукачката е най-важно, особено когато трябва да се мести между стаите. Повечето модели тежат около 4 до 6 кг. Ще бъде по-лесно да използваш уреда, ако има добри колела. Може да избираш прахосмукачки с малки или големи колела. Имай предвид, че по-дребните може да се закачат за килимите и да се запъват в праговете на стаите.  

 

Всмукателна мощност 

 

Стойността на всмукателната мощност е приблизително 20 до 25% от общата мощност на прахосмукачката. Разбира се, колкото по-висока е общата мощност, толкова по-висока е консумацията на електроенергия по време на нейната работа. 

 

Шум 

 

В повечето случаи колкото по-ниска е цената на прахосмукачката, толкова по-шумна е тя. Ако търсиш по-тих модел, насочи се към тези, чието ниво на шум достига приблизително 60 dB или по-малко. По този начин ще може да я използваш, докато децата спят и няма да притесняваш домашните любимци.  

 

Енергиен етикет 

 

В този етикет се открива информация за консумацията на електрическа енергия, изразена в kWh. Има и специална маркировка за енергиен клас - A е най-добрият, G най-лошият. В рамките на този етикет също се открива класът на емисии на прах, както и класът на ефективност спрямо различните повърхности. Правилното прочитане на този етикет ще ти помогне да избереш най-добрия уред.  

__bulb
Как да пестим електроенергия при покачване на цените? Тези съвети ще ви помогнат

И вие се чудите как да пестим електроенергия в дома си? Има няколко начина, които ще ви помогнат да намалите разходите. Опитайте ги възможно най-скоро.

Аксесоари 

 

Части и принадлежности за улеснено чистене на различни повърхности вече са част от някои по-скъпи модели. Някои от тях са накрайниците за чистене на текстил, приспособления за цепнатини или такива за твърди подове. Специалната турбо четка е добър аксесоар за домове, в които има животни. С нейна помощ ефикасно се премахват космите дори от вътрешността на килимите. Резервни торбички пък са бонус, с който да използваме своята прахосмукачка спокойно, без да се грижим за поддръжката в първите седмици. При купуването на някои прахосмукачки може да получиш бонус аромати, които да освежават стаята, докато чистиш и да предотвратят разнасянето на миризмата на прах.  

Цена

 

Цената може да варира и зависи от магазина, модела и нуждите ти. Може да платиш 60 лева, но може да достигнеш и 500 и дори 1000 лева за качествена роботизирана прахосмукачка. Ако се чудиш коя марка да избереш, те съветваме да заложиш на Philips, Sencor, iRobot или Dyson. За тяхното качество клиентите са категорични.

zhena vkliuchva prahosmukachka robotAutor: cottonbro studio (Pexels)

Топ прахосмукачки на пазара

 

Събрахме информация за 5-те най-продавани моделa. Те се базират на оценки от клиенти, покриват различни нужди и със сигурност ще ти помогнат да вършиш ежедневните задължения по-бързо и лесно.

 

Sencor SVC 45 EUE3

 

Това е класическа прахосмукачка с торбичка, която осигурява ефикасно почистване както на гладки подове, така и на килими и мокети. Тя има малки колелца, които помагат да я движиш между помещенията, без да се налага да я вдигаш. Има допълнителни функции като компактно навиване на кабела, индикатор за пълна торбичка и телескопично управление за прибираща се четка, улесняваща почистването. В долната част се открива и накрайник за почистване на труднодостъпни места. Захранващият кабел е с дължина 5 m, мощност 850 W, а контейнерът за прах е с обем 1,5 l. Предлага се в няколко цвята и има ниво на шум от 79 dB по време на работа. За нея ще платиш около 95 лева и може да я откриеш в онлайн магазина на JAR Computers.

Предлагаме ти допълнителни оферти за намаления на електроуреди за домакинството. 

 

Electrolux ECC21-2IW 

 

С помощта на тази прахосмукачка може да разчиташ на чист и приветлив дом и да чистиш екосъобразно поради липсата на еднократни торбички. Има обем от 1,8 l, специална позиция за компактно съхранение, регулируема мощност, дюза за тапицерия и двустепенна система за прахоотделяне. Радиусът на действие е 7 m, нивото на шума е 78 dB и не на последно място – има приятен двуцветен дизайн. Може да я откриеш в онлайн магазина на Емаг, а инвестицията ще ти струва около 180 лева.  

 

Philips Series 8000 Aqua Plus 

 

Това е невероятна прахосмукачка с множество полезни функции. Тя е безжична, което предлага свобода на движение и бързо почистване на всички стаи в дома. Има функции за мокро и сухо почистване, което е чудесно за третиране на всякакви подови повърхности. Според производителя уредът премахва до 99% от бактериите. Благодарение на технологията PowerCyclone 12, той улавя максимално количество прах дори при нисък заряд на батерията и всмуква и пере с едно движение. Може да се каже, че е най-добрата прахосмукачка за килими и мокети.  

Този безжичен модел очарова и със своята 5-степенна филтърна система и ниво на звука под 80 dB. 

Ще получиш и няколко вида различни аксесоари и допълнителен филтър. Цената на този уред е около 1200 лева, за които обаче получаваш безупречен дом и чисти килими. Може да го откриеш в сайта на Philips.  

 

Xiaomi Robot Vacuum S10+ 

 

Как да избера прахосмукачка робот? Ние имаме отговора. Сред прахосмукачките робот сме открили тази с най-добър рейтинг. Има способност да избягва мебели и препятствия, както и да идентифицира ръбовете на килимите и постелките без никакъв проблем. Този уред предлага автоматично мокро и сухо почистване. Приставките за моп са изработени от щадящи материали, така че подът не се наранява при отстраняване на петна. 

Устройството разполага с 5200 mAh батерия, нивото на шума достига 55 dB, а контейнерът за отпадъци е с капацитет 0,2 l. С едно зареждане устройството работи около 120 минути и може да се управлява през мобилно приложение. 

Цената на този модел е по-малко от 600 лева и може да го откриеш в онлайн магазина на Зора, като напишеш името му във вътрешната търсачка на сайта. А за разнообразие от еднократни и многократни аксесоари ти препоръчваме да разгледаш офертите на Dedal Robots.

 

Concept vp4360 

 

Шампионът в ръчните прахосмукачки несъмнено е този модел. Притежава функции за сухо и мокро почистване и има голям обем на контейнера за боклук - 450 мл. Капацитетът на контейнера за чиста вода е 150 мл. Има две мощности, които настройваш спрямо нивото на замърсяване и нуждите си. Може също да се възползваш от допълнителни аксесоари като стенен държач за зареждане, адаптер или дюзи с четка. Този компактен домашен помощник струва около 130 лева и може да се открие лесно в онлайн магазина на Емаг.  

В онлайн магазина на Dedal Robots ще откриеш разнообразие от роботи за почистване на дома и всякакви аксесоари. Разгледай и пазарувай на добри цени. 

Радваме се да споделим тази информация, за да можеш да направиш най-добрия избор за своя дом и семейството си. Не забравяй, че може да използваш нашите купони и намаления  за всяка покупка за дома.

__tag_orange

3703

ваучера за отстъпки

58864

Промоции
__cart_orange

664

онлайн магазина
__users_orange

10 000

потребители на KUPLIO