Най-добрата натурална козметика – здравословна и екологична

Натурална козметика на ръка

Любител ли сте на конвенционалните продукти или предпочитате био? Въпреки че най-добрата натурална козметика не се намира лесно, ние ще ви кажем как да го направите.

Балансираното хранене и редовните упражнения са в основата на нашето здраве. Но какво да кажем за продуктите, които използваме върху тялото си? Кожата е най-големият ни орган, който се характеризира със способността да абсорбира веднага. Затова не трябва излишно да го натоварваме със синтетични вещества.

еко продукти на маса

Здравословният начин на живот е в основата на подобряването на нашето здраве и външен вид. Но и правилната грижа и старателна козметика за вашата кожа също. Възползвайте се от страхотните предложения за качествена грижа за важата кожа и коса.

ръце държат крем за лице

Знаете ли, че хората използват средно по 10 различни козметични продукта на ден? Те несъзнателно се излагат на широка гама от ненужни химикали. Така че нека разгледаме обратния спектър на красотата – натуралната козметика.

 

 

Какво е био козметика?

 

Чисто натуралната козметика се произвежда от естествени материали. Те са от растителен, животински или минерален произход. Отделните компоненти са изолирани от естествени материали чрез физически щадящи методи. Най-често срещаните включват филтриране, дестилация, сушене и други. Растителните масла се получават чрез студено пресоване, за да се запазят максимално полезни вещества. В идеалния случай в естествено състояние, защото човешкото тяло може да ги използва по най-добрия начин.

етерично масло на ръка

В много аптеки можете да намерите богат избор от етерични масла, натурална козметика, включително българска. Ще бъдете сигурни, че купувате продукти с най-добро качество.

Характеристики на натуралната козметика

 

  • Вдъхновена е от природата и нейните съставки.

  • Има проста формула, богата на ефективни и хранителни вещества.

  • Тя е екологична, създадена с мисъл за околната среда.

  • Тя е етична, защото основно използва местни, органични търговски съставки.

 

Предимства на естествената грижа за кожата

 

__check

Приятена за кожата

 

__check

По-здравословна за вас

 

__check

Етично производство

 

__check

Екологична опаковка

 

__check

Достъпна

 

__check

Приятелски настроен към околната среда

 

__check

Подкрепа на българските местни производители

 

жена с маска за лице

 

Недостатъци на натуралната козметика

__check

Има по-бавен ефект

 

__check

Може да бъде монополона

 

__check

Може да предизвика алергична реакция

 

__check

По-скъпи от конвенционалните продукти

 

Грижа за кожата

 

Как да осигурим дълготрайно здраве и сияние на кожата? Един от най-лесните начини е да използвате био козметика за лице и кожа. Лекува и възстановява кожата, без да уврежда тялото ни или Земята. В същото време естествената козметика за кожа от устойчиви козметични марки предефинира индустриалните стандарти.

 

крем за лице на ръка

Предпочитате био и натурална козметика за лице? Вижте нашите любими серуми, кремове, масла, почистващи гелове, продукти против стареене и различни помощни средства за перфектна кожа. Кое ще изберете? Разгледайте предложенията на добри цени.

Натурална козметика за лице

__check

премахване на грим и топене - студено пресовани масла (кокосово, зехтин и др., не оставяйте, изтрийте веднага)

 

__check

почистване на кожата – мляко, гел или сапун с естествен почистващ агент (напр. медицински сапун), детоксикиращи вещества (черни въглища) или етерични масла

__check

пилинг – твърди сапуни, обогатени с хималайска сол, семена ванилия, маково семе и др.

 

__check

натурални маски за лице - идеално приготвена от домашно приготвени съставки според нуждата или решението на проблема

__check

серуми - хиалуронова киселина, витамини, ...

 

__check

против стареене – витамин С, колаген, бакухиол (естествен ретинол), сквалан

 

__check

крем - изберете според текущия тип и състояние на кожата

 

 

__check

SPF – масло от малина или морков (но препоръчваме да го изберете в конвенционален вариант)

 

Грижа за косата

 

За много от нас грижата за косата е важна част от ежедневието ни. Твърдите сапуни и шампоани са идеални заместители на традиционните продукти за коса. Повечето от тях са основно 2 в 1, така че включват не само самия шампоан, но и балсама.

 

жена с маска за лице и кърпа на коса

Какви са предимствата на твърдите шампоани?

 

__check

избягвате вредни и токсични химикали

 

__check

подкрепяте общество без жестокост

 

__check

подкрепяте устойчивостта

 

Предпочитате натурална козметика за коса? Разгледайте предложенията за гржа за вашата коса на страхотни цени.

сапуни

 

Грижа за тялото

 

Има ли нещо по-приятно от горещ душ или дълга релаксираща вана? Според нас определено не.

Заменете конвенционалните душ гелове с тайната на баба - твърдия сапун. Днешните сапуни не изсушават кожата. Напротив, те я снабдяват с всички необходими хранителни вещества и не увреждат естествената й кожна бариера.

След душ ще бъде идеално, ако нанесете естествен крем, напр. масло от шеа. И накрая, просто трябва да избирате от широка гама твърди дезодоранти без алуминий и други вредни вещества. Тялото ви определено ще ви благодари за това.

 

 

Парфюми vs. етерични масла

 

Според Environmental Working Group повечето аромати в парфюмите се състоят от до 3100 химически компонента, извлечени от нефт. Кожата ни абсорбира почти 60% от това, което слагаме върху нея. Химикалите, скрити в парфюмите, могат да бъдат дразнещи или дори вредни за здравето ни в дългосрочен план.

Напротив, ние предпочитаме естествено решение под формата на етерични масла. Те се използват не само за да направят миризмата в интериора по-приятна. Те представляват по-здравословна версия на конвенционалните парфюми. Следващият път, когато купувате любимия си парфюм, обърнете бутилката и прочетете съставките.

парфюми на маса

Както виждаме, продукти от био и натурална козметика са здравословни не само за нас, но и за околната среда. Ето защо не трябва да се колебаете повече. Въпреки това, пазете се от фалшив маркетинг и зелено измиване. Избирайте внимателно и се съсредоточете върху сертифицирани марки с гаранция за ценностите, които защитавате.

Здравият имунитет влия не само на здравето, но и на  състоянието на кожата и косата. През това време на годината той лесно отслаба и необходима специална грижа. Вижте нашите съвети за повишаване на имунитет.