Рецепти за домашна лимонада – идеалната лятна напитка

Търсите любима лятна напитка? Не е нужно! Домашната лимонада не само утолява жаждата, но и добавя необходимата доза витамини. Освен това можете да я приготвите с различни продукти. Тук ви предлагаме няколко рецепти за домашна лимонада.

домашна лимонада с лед

Спазването на режим за приемане на течности е особено важно през горещите летни дни. Трябва да избягвате подсладените напитки, които увеличават жаждата ви.

Пиенето на чиста вода е идеално. Не всеки обаче обича чистата вода. Домашната лимонада е освежаваща алтернатива. За приготвянето на домашна лимонада рецепта и съставки може да подберете според вашия вкус и предпочитания. Може да добавите почти всеки плод или дори зеленчук. Вариантите са много.

За приготвянето на напитката ще са ви необходими качествени кухненски уреди и то на добра цена. Купете изгодно полезни кухненски уреди и прибори. Или разгледайте вариантите на миксери, с които може да приготвите домашна лимонада и други напитки за цялото семейство.

Домашна лимонада

 

Лимонадата е напитка, съставена от питейна вода и всякакви плодове, които харесвате. Идеално е да използвате сезонни плодове от градината за приготвяне на домашна лимонада.

Освен съдържащата се в плода захар, тя не съдържа никаква добавена захар. Какво да направим, ако плодът не е твърде сладък, като грейпфрута, например? Алтернативни подсладители могат да бъдат тръстикова захар, мед, стевия или кленов сироп.

кана с домашна лимонада

 

Рецепти за домашна лимонада

 

Малко хора могат да си представят лятото без добре охладена диня. Знаете ли, че можете да й се насладите и под формата на освежаваща домашна лимонада? Точно така. Освен по-популярните варианти на домашна лимонада с мед, с бъз и лимон, може да да опитате и тази лесна рецепта за домашна лимонада с диня.

1

Имаме нужда от:

- 500 г от вътрешността на диня

- 1 л чиста вода или газирана минерална вода

- 1 лайм

- няколко листа мента

- лед

2

Приготвяне

1. Нарежете динята и миксирайте месестата й част.

2. Изсипете сместа в кана или друг съд.

3. Добавете 1 литър вода или газирана вода и малко изцеден сок от лайм.

4. Смесете всичко заедно и добавете резенчета лайм, лед и листа мента.

5. Разбъркайте отново и охладете в хладилник.

Август е месецът на беритбата на различни видове плодове. Не пропускайте да опитате домашна лимонада с малини или боровинки.

Към домашно приготвените напитки може да добавите здравословния сироп от глухарчета. Как се приготвя той и и каква е ползата за здравето? Разберете в нашата статия.

домашна лимонада с диня

 

Лимонада като лятна напитка

 

Домашната лимонада може да бъде идеалната лятна напитка. Вдъхновете за нея можа на намерите в градината, в магазина за плодове и зеленчуци или това, което ще намерите във вашия хладилник.

Нямате необходимите уреди или кухненски принадлежности и съдове за приготвяне на домашна лимонада у дома? Купете по-евтино всичко необходимо, за да приготвите тази напитка!

чаши с лимонада и лед

 

Домашни лимонади и през есента

 

През есента можете да си направите и лимонада от сезонни плодове. Например, домашна лимонада с круши ще зарадва малки и големи любители на плодовете.

1

Имаме нужда от:

- 3 круши

- 1 лимон

- 500 мл вода или газирана минерална вода

- 500 мл вода

- няколко листа мента

- лед

- 1 чаена лъжичка захар или друг подсладител (стевия, мед)

2

Приготвяне

1. Обелете крушите, нарежете ги на филийки и ги сложете в тенджера заедно с ментата, захарта и топла вода.

2. Мискирайте всички съставки с пасатор и приберете сместа в хладилника за 1 час.

3. Прецедете охладената смес и добавете изцедения лимонов сок.

4. Изсипете лимонадата в кана, добавете минерална вода и лед. И ще имате вкусна и хубава домашна лимонада.

домашна лимонада от круши

Можете да замените крушите с праскови например и резултатът ще е почти същият – заредена с витамини лимонада.

Когато правите лимонади, не е нужно да се придържате само към плодовете. Опитвали ли сте вече лимонада с краставаци? Освен че съдържа много витамини, може да ви помогне да отслабнете.

домашна лимонада в чаши

Знаете ли вече каква ще е домашна лимонада, която ще приготвите? Можете да използвате ваучери за отсъпки и промокодове за храна и напитки и да пазарувате по-изгодно всичко за вашата кухня. Приготвянето на домашна лимонада ще ви струва още по-малко. И след минути ще имате здравословно лятно освежаване на масата за цялото семейство.