Най-вкусното тесто за меденки - домът ви ще ухае на Коледа

Най-хубавите празници в годината чукат на вратата. Време да приготвите вкусни коледни рецепти. Избрахте ли вече тесто за меденки по ваш вкус? Опитайте тази.

тесто за меденки

 

Ако трябва да изпечете само един вид коледно печиво, какво би било то? Сигурни сме, че отговорът ще бъде меденки. Техният безпогрешен вкус и миризма, носеща се из къщата, носи Коледния дух.

Има безброй рецепти за меденки. Малко домакини са пробвали само една рецепта. Различни видове брашно, с ядки или други съставки. Най-важното е меденките да са вкусни и меки.
 

Вкусът на храната до голяма степен се влияе от начина, по който е приготвена. Тогава идват на помощ кухненските уреди, съдове и аксесоари, които са не само са много полезни, но и достъпни. Можете да ги закупите онлайн.

месене на тесто за меденки

 

Нещо от историята на медениките

 

От 5 век насам по-късно постепенно меденките започват да се разпространяват в Европа.

Меденото тесто било подобрявано и към са добавяни нови съставки. Приготвящите меденки се надпреварвали, като тяхната цел е била да направят най-добрите меденки.

Те предлагали своите приготвени меденки предимно на традиционните пазари и панаири. Оттогава меденките се превърнали в популярен продукт.

 

купа с тесто за меденки

Рецепта за тесто за меденки

 

Меденките не трябва да липсват на никоя празнична трапеза. И ако някога сте ги пекли, то със сигурност знаете, че основната съставка при приготвянето и печенето им е търпението. Но резултатът определено си заслужава.

Как да ги приготвите така, че да са меки, еластични и вкусни за цялото семейство? Това е нашата рецепта, с която дори начинаещи в печенето могат да изпекат меденки.

 

пресяване на брашно

 

Съставки

__check

500 г фино брашно

 

__check

190 гр. пудра захар

 

__check

2 яйца

 

__check

125 г мед

 

__check

125 г масло

 

__check

½ пакетче подправка за меденки

 

__check

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

 

Начин на приготвяне

 

1

Пресейте и смесете всички сухи съставки.

 

2

Добавете всички останали съставки на стайна температура към тази смес.

 

3

Смесете всички съставки заедно в една хомогенна смес.

 

4

Оставете тестото да почине на стайна температура. Препоръчително е да работите с тестото на следващия ден. Можем да съкратим това време например на 3 часа, но най-добър резултат ще постигнем, ако оставим тестото да престои по-дълго.

5

Започваме работа с тестото на следващия ден. Разточете го на дебелина 4-5 мм върху набрашнен плот.

 

6

Изрежете различни форми с избраните формички и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

7

Печете ги за 4-5 минути при температура 200 °C.

 

8

Поставете изпечените меденки в затворен съд. Това ще ги предпази от въздух и последващо втвърдяване.

9

Украсяваме чак на следващия ден.

 

разточване на тесто

Не са обичате да печете меденки, но кухнята е вашето любимо място вкъщи? Тогава предложенията на кухненски уреди онлайн със сигурност ще ви заинтригуват.

Полезни съвети за най-доброто тесто за меденки

__check

Меденките се пекат за кратко, което предпазва от изсъхване.

 

__check

Меденките се пекат по различен начин във всяка фурна. Затова важи правилото, че се пекат, докато повърхността им се втвърди.

__check

Пресяването на съставки е много важно. Както и използването на съставки на стайна температура. Студените съставки няма да създадат масата, от която се нуждаем.

__check

Ако имате домашни продукти, използвайте ги. Нямате възможност да си набавите домашни продукти? Медът е суровина, която препоръчваме да купувате директно от пчеларя. Може да се изненадате от истинския му вкус.

__check

Смесете съставките заедно достатъчно дълго. Необходимо е те да се свържат добре.

 

 

__check

Тестото за меденки трябва да престои на стайна температура. Ако досега сте го оставяли да почива на студено, тази година направете обратното.

__check

Използвайте достатъчно количество брашно. Нужно е само малко да поръсите платката, както и да набрашните точилката, ако тестото ви лепне при разточването.

изпечени меденки в тава

 

В заключение ви желаем приятно печене на меденки и приятен апетит. Можете да оставите няколко настрани и да ги използвате за украса на коледната елха. Ще бъде различно и нетрадиционно.