__search
ФИЛТРИРАНЕ Магазини Вид Отстъпки

ТОП 1. Код за отстъпка
Eyerim

Код за отстъпка - 15% на всичко в Eyerim.bg

Получавате - 15% отстъпка при покупка в онлайн магазин Eyerim, след като въведете кода за отстъпка в пазарската кошница. Използвайте Eyerim промокод и купете по-евтино мъжки и дамски слънчеви очила, диоптрични очила и лещи.

Повече за отстъпката...
ТОП 2. Код за отстъпка
Footshop

Код за отстъпка - 10% на дрехи и обувки във Footshop.bg

Получавате - 10% при покупка на избрани дрехи, обувки и аксесоари на редовна цена в онлайн магазин Footshop, след като въведете кода за отстъпка в пазарската кошница. Използвайте Footshop промокод и купете по-евтино мъжки, детски и дамски дрехи, обувки и модни аксесоари.

Повече за отстъпката...
ТОП 3. Код за отстъпка
Philips

Код за отстъпка - 10% при покупка във Philips-eshop.bg

Получавате - 10% отстъпка при покупка в онлайн магазин Philips, след като въведете кода за отстъпка в пазарската кошница. Кодът важи и за продукти на промоция. Използвайте промокод Филипс и купете по-евтино продукти и уреди за лична грижа и красота.

Повече за отстъпката... Само при нас
ТОП 4. Код за отстъпка
The Body Shop

Код за отстъпка - 10% на козметика и продукти в Thebodyshop.bg

Получавате отстъпка - 10% при покупка в онлайн магазин The Body Shop, след като въведете кода за отстъпка в пазарската кошница. Кодът не може да се комбинира с други промоции. Използвайте The Body Shop промокод и купете по-евтино козметика за лице, тяло, коса, грим и козметични продукти.

Повече за отстъпката... Само при нас
ТОП 5. Код за отстъпка
Flip.bg

Код за отстъпка - 25 лв. на телефони във Flip.bg

Получавате отстъпка - 25 лв. при покупка на мобилни телефони в онлайн магазин Flip, след като въведете кода за отстъпка в пазарската кошница. Кодът важи за намалени и ненамалени продукти. Използвайте Flip промокод и купете по-евтино смартфони.

Повече за отстъпката...
Промоция
Shooos

Black Friday до - 70% на обувки и дрехи в Shooos.bg

В онлайн магазин Shooos получавате Black Friday отстъпки до - 70% на избрани дамски и мъжки обувки, дрехи и аксесоари.

Повече за отстъпката...
__heart_grey ПОКАЖИ

ЧЕРЕН ПЕТЪК

Black Friday / Черен петък 
 

По света това е дългогодишна традиция, а у нас сравнително нова. Става въпрос за Черен петък или може да го наречем празника на всички шопинг маниаци. Корените на тази популярна кампания за пазаруващите идват от в САЩ и Канада.

През този период повечето търговски вериги предлагат мега отстъпки, разпродажби и промоции. Тогава отстъпките често стигат чак до -80%. Black Friday традиционно започва на първия ден след Деня на благодарността и това е идеалното време да си купите първите коледни подаръци, не е ли така?

 

Какво е Черен петък?
 

В България кампанията се организира за първи път през 2013 г. от онлайн магазин Emag.bg, който предложи на своите клиенти широк асортимент от стоки с големи отстъпки и така им даде възможност да спестят значително при покупка.

През следващите години към тази идея започнаха да се присъединяват и други магазини и така с течение на времето не само списъкът на магазините, участващи в тази кампания, се увеличи, но и размерът на отстъпките.

 

Кога е Черен петък?

 

В момента Черен петък България е период, в който търговците буквално се надпреварват кой от тях ще предложи по-големи отстъпки или разпродажби. И защо всъщност говорим за период?

В това ние имаме огромно предимство пред американците. Въпреки че отстъпките за Black Friday не са толкова високи у нас, те често продължават няколко дни, понякога цяла седмица, което не е характерно за САЩ. Може да се каже, че Черен петък буквално се е превърнало в събитие, което чакаме цяла година.

И кога e Черен петък в България? През 2024 г. той се пада на 24 ноември.

Tова е идеалният момент да направите списък за пазаруване и да купите подаръци за Коледа. Отстъпките през Black Friday важат за почти всичко.

Не изпускайте през Черен петък намаления на дрехи, обувки, бижута и часовници или мебели. Сред намалените продукти имат място и козметика и парфюми, самолетни билети или домакински уреди като перални, сушилни, печки и хладилници или пък на телефони, лаптопи и телевизори.

 

История на Черен петък

 

И защо такова дългоочаквано събитие носи не толкова оптимистично име? Има няколко теории.

Една от тях е свързана със счетоводни книги. Търговците записвали в тях загубите с червено мастило, а печалбите с черно. Легендата разказва, че Черен петък е първият ден от годината, когато търговците започват да печелят.

Друга версия споменава огромни задръствания в движението по улиците на Филаделфия ден след Деня на благодарността. Поради тази причина през 60-те и 70-те години на миналия век полицията, таксиметровите шофьори и шофьорите на автобуси наричат ​​деня „черен“.

Терминът обаче може да бъде и метафора на спада на цените на фондовия пазар през 1929 г. Парадоксът е, че макар в миналото това име да се свързва със световна криза, днес то е синоним на прекомерно потребление.