Как работи Google Play?

07.01.2022 Мирена Онлайн пазаруване Споделете

Смартфоните са неразделна част от нашия живот и тяхното използване улеснява ежедневието ни. Чрез тях не само редовно общуваме със семейството или приятелите си, но инсталираните приложения ни помагат да работим, да измерваме активността си, да се свързваме със света чрез новини или подкасти или просто ни помагат да се отпуснем и да се забавляваме. А Google Play магазин ни помага за всичко това.

 

Познавате ли Google Play магазин?

 

Google Play, известен още като Android Market, е платформа за цифрово разпространение от Google, създадена през 2012 г. Тя служи като официален магазин за приложения за операционната система Android, който позволява на потребителите на тази операционна система да преглеждат, изтеглят и актуализират приложения, проектирани за тази платформа.

Google Play е основно виртуален магазин. Въпреки че повечето от нас го използват главно за закупуване на приложения, Google Play не е само за тях. Той също така предлага цифрово съдържание в други интересни категории, като развлечения, филми, музика или книги.

За да извлечете максимума от магазина на Google Play, телефонът ви трябва да има необходимия капацитет и да е достатъчно бърз. Ако телефонът ви вече не отговаря на техническите ви изисквания, можете да се възползвате от текущите отстъпки в Emag.bg или Zora.bg и да избирате от широка гама телефони с намаление в момента.

 

Google Play приложения

 

Google Play предлага както безплатни, така и платени приложения. Можете да ги изтеглите директно на вашето Android устройство чрез (обикновено предварително инсталирано) приложение Play Store или да инсталирате от уебсайта на Google Play. Можете да изтегляте приложения не само на вашия мобилен телефон или таблет, но и на вашия компютър. Можем да актуализираме приложенията и чрез Google Play.

Знаете ли, че в края на януари 2020 г. Google Play има около 2,7 милиона приложения? Това е наистина впечатляващо число. Още по-интересен е фактът, че всеки ден в магазина се добавят над 3700 нови приложения.

Сред най-изтеглените са основно игрите, но освен тях има и приложения, свързани с редактиране на снимки и видеоклипове в социалните мрежи, както и приложения, използвани за комуникация.

Според статистиката на Appbrain.com сред най-популярните приложенията в тези 10 категории:

 

Категория

Брой приложения

Образование

267 116

Бизнес

183 546

Музика и аудио

179 254

Инструменти

156 217

Забавление

148 667

Начин на живот

132 356

Книги и ръководства

123 683

Храна и напитки

122 072

Пазаруване

113 740

Продуктивност

105 021

 

Топ 10 Google Play категории

Изображение: Appbrain.com

 

Как да пазарувате в Google Play

 

Въпреки че много приложения все още са безплатни, скъпите приложения или игри, които предлагат разнообразие от първокласни функции, все повече излизат на преден план.

Самото пазаруване в Гугъл плей магазин е много лесно. Безопасна и практична мярка срещу нежелани покупки е да включите защитата с парола. Това означава, че преди да направите покупка приложението ще поиска от вас паролата, която сте задали. Когато изтегляте платени приложения, ще видите бутон за покупка и сумата, която трябва да платите. Освен това можете да платите допълнително за още съдържание в приложението. Например, представете си ситуация, в която плащате допълнително в играта за използване на специална функция или купувате пари, които използвате в играта. В този случай приложението ще ви предложи опцията да закупите самото първокласно съдържание. 

 

Пазарувате ли за първи път? Следвай тези стъпки:

 

1

Изберете приложение

2

Кликнете върху бутона, указващ покупката

3

Прочетете разрешенията и ако сте съгласни с тях, потвърдете ги

4

Въведете номера на кредитната си карта, валидността и CVC кода

5

Попълнете необходимата информация и потвърдете плащането си

 

пазаруване в Google Play

 

Как да платя в Google Play?

 

Цялата покупка е много лесна. Можете също да видите в нашите кратки инструкции, че сме избрали плащането с кредитна карта като най-лесната ни опция за плащане.

Въпреки това, можете да използвате други методи за плащане, като например:

__check

плащане с кредитна карта

__check

таксуване от мобилен оператор - в този случай ще платите за покупката си чрез мобилния си оператор

__check

услуга paysafecard - за да използвате тази услуга, имате нужда от акаунт, който създавате на уебсайта на paysafecard

Голямото предимство е, че ако имате изтеглено приложението, не е нужно да плащате за него отново, когато го инсталирате на друго устройство. Всичко, което трябва да направите, е да използвате акаунта в Google, с който сте влезли по време на плащането.