Семпла есенна украса с природни материали

есенна декорация с книга и тиква

Харесвате ли цветовете и ароматите на есента? Пренесете ги в дома си и създайте неповторима атмосфера. Най-добрата идея е есенна украса от природата.

Слънчевите лъчи губят интензивността си, освежаващият вятър развява цветните листа от дърветата, а времето е повече от променливо. Това означава само едно. Започва една от най-цветните части на годината – есента.

Вие сте любител на този сезон? Тогава трябва да направите дома си уютен в есенен стил. Опитайте нашите лесни идеи за есенни декорации от естествени материали.

Дори и сами да направите есенна украса, някои домакински аксесоари пак могат да ви бъдат полезни. Не пренебрегвайте голямото разбообразие от модерни вази, свещници или други аксесоари за дома.

чаша и тиква на легло

 

Съвети за есенна декорация от природата

 

Есенни декорации за дома могат да бъдат направени от всичко, което ви хрумне. Разчитайте на вашето въображение и креативност. Ще видите, че можете бързо и евтино да създадете оригинална творба, която краси дома ви.

 

Листата и шишарките не са скучни

 

Основните материали за създаване на есенни декорации са цветни листа и шишарки. Можете да ги събирате почти навсякъде. На път от работа или на разходка сред природата.

 

малка тиква на одеяло

 

Не трябва първо да пропускате есенния венец на вратата. Различни форми, размери и цветове на листа са идеални за създаването му. Внимателно нанижете листата едно по едно върху канапа. Или използвайте кръг от стиропор, за да ги залепите заедно с няколко шишарки.

Можете също така да го направите обратното. Изберете шишарки като доминиращ елемент на венеца и го украсете с няколко листа или стрели.

 

венец с есенни листа

 

Верижка от листа също може да разкраси вашия интериор. Можете да я закачите в коридора, на прозореца или просто навсякъде, където пожелаете.

Сухите есенни вечери са идеални за бездействие или четене на любима книга. Тяхната атмосфера се подсилва от горяща свещ в стъклена чаша. Върху тях залепете листа или парченца сухи цветя и перфектната природна украса е готова.

 

 

книга тикви и легло

 

Смесете всичко заедно

 

Събрали сте малко кестени, шишарки и листа и не знаете какво да правите с тях? Ние имаме решение за вас. Смесете ги в една купа. Тази декорация ще изглежда страхотно на масичката за кафе в хола.

 

маса с листа и тикви

Кестените в интериора изглеждат много добре дори сами по себе си. Особено заради приятния им тъмнокафяв цвят. Опитайте просто да ги поставите на маса, рафт или масичка за кафе. Искате ли да подчертаете красивия им цвят? Внимателно ги намажете с лак.

Клонки от дървета и сухи цветя във ваза също са чудесна есенна декорация за дома. Незабележими, но в същото време елегантни, те ще работят във всяка стая.

есенни цветя във ваза

 

Тиквата не трябва да липсва

 

Има няколко начина да направите есенна декорация с тиква. Вероятно най-популярният начин е да издълбаете лице за Хелоуин. С щипка креативност можете да създадете оригинална есенно-хелоуинска декорация. Може да украси вашата входна врата или градина.
 

Приключихте с декорирането, но какво ще кажете за парчетата тиква, които са ви останали? Направете Pumpkin Spice Latte у дома.

__fire
Pumpkin Spice Latte у дома - рецепта за есенно кафе

Опитвали ли сте вече Pumpkin Spice Latte? Ако обичате класическо лате или кафе, ще харесате тази популярна сезонна напитка. Опитайте тази проста рецепта.

тиква за Хелоуин и цветя

Можете също така да придадете на тиквата по-мек вид. Направете я ваза за сухи цветя. Всичко, от което се нуждаете, е зелен полистирол и можете да започнете.

Процедурата е много лесна. Поставете полистирол в почистената тиква и създайте есенен букет по ваш вкус.
 

 

Декорация за хапване

 

Есента е и богат сезон на вкусни плодове. Сред тях са сезонните круши и ябълки. Те могат да бъдат и чудесна декорация.

Пригответе си по-голяма купа, поднос или друг съд. Съхранявайте всички готови плодове и добавете малко ядки или ядливи кестени.

Не само ще изглежда добре, но и ще ви напомня за запаса от необходимите витамини.

ябълка и парчета сушена ябълка

Имате много ябълки и се чудите какво да ги направите? Препоръчваме ви да ги затворите. Подготвили сме ви бързи рецепти за консервирани ябълки в нашата статия.

Есенна украса с помощта на децата

 

Когато правите есенна украса, не се колебайте да включите и деца. Това ще повлияе положително на техните двигателни умения и креативност. Освен това се забавляват много, докато го правят.

Играли ли сте някога кестенови тик-так с децата си? Начертайте повърхност за игра на хартия. Разделете кестените на две групи по 5 бр. Разграничете тези две групи по цвят, например с акрилни бои. Оставете да изсъхне и можете да започнете да играете с вашето мъниче.

сладкиш с тиква

 

Или пригответе хартия и различни природни материали. Например листа, клонки, цветя, шипки, парчета шишарки или нещо друго и лепило. Можете предварително да нарисувате нещо на хартия или да оставите детето само да създаде картина. Друга възможност е да създадете есенен хербарий заедно.

Можете да закачите готовата работа в кухнята или в детската стая.

картина с есенни листа

Есенната украса от естествени растения не е трудна за приготвяне или финансиране. Освен това, ако обичате творческата работа, правенето им може да бъде умствена почивка от нормалните ви задължения.