Един от най-големите и важни християнски празници в годината неусетно наближава. Подготовката е в разгара си, а рафтовете в търговските центрове вече са пълни с великденска украса и шоколадови зайци. А вие вече настройвате ли се за празника?
Печенето е неразделна част от Великден. Без разнообразие от традиционни ястия и сладкиши няма да усетим напълно празничния дух. Приготвените за Великден козунаци неминуемо присъстват на празничната трапеза. Но как да ги замесим у дома и то по възможно най-добрия начин?
Вкус от детството
Решили сте този път да приготвите за Великден козунак у дома, вместо да го купувате? Това е хубава идея. По време на празничните дни домът ви ще е изпълнен с уханието на прясно изпечен козунак – аромат, който ще погали сетивата, но и неусетно ще ви пренесе във вашето детство.
Ако нямате опит, за великденски козунаци рецепти и съвети ще намерите в интернет или в кулинарните книги. Ако не сте сигурни на коя да се спрете, може да заложите на традиционния начин на приготвяне. А ето и необходимите продукти.