Опитайте нашите изпитани рецепти за вкусни коледни сладки

Домът ухае на ванилия, във фурната се пекат сладкиши, а децата с нетърпение отброяват дните до Коледа. Дните преди празниците и приготвянето на коледни бисквити през този период имат своя неоспорим чар. Въпреки че в интернет можете да намерите много рецепти за коледни сладки, не всички са сполучливи. Затова сме подготвили за вас изпитани и същевременно достъпни рецепти за лесни коледни сладки и коледни сладки без печене.

Ако планирате да спазвате диета през празниците, препоръчваме ви бързо да затворите тази статия. Днес ще приготвим типични коледни сладки, при които не се пестят суровини.

Всеки, който понякога пече, може да потвърди, че успехът зависи до голяма степен и от кухненското оборудване. Ако имате стар блендер, резултатът никога няма да бъде същият, както ако са използвани по-модерни уреди. Ако отдавна мислите за закупуване на нов кухненски уред, сега е моментът. Кликнете върху Emag.bg или Topshop.bg и изберете качествен миксер или кухненска везна. Ако поръчате нови кухненски помощници сега, все още ще имате време за тазгодишните коледни сладкиши.

 

коледни сладки

 

 

Дребни коледни бисквитки

 

Дребните коледни сладки са сред най-любимите коледни печива. Първата рецепта, която сме приготвили за вас, се наследява от поколение на поколение. През годините е подобрявана и са променяни някои от съставките, така че резултатът да е перфектен. Гарантираме, че деликатният маслено-ванилов вкус ще ви очарова.

 

Фини ванилови бисквити

1

Съставки:

100 г брашно, 400 г брашно от лимец, 100 г пудра тръстикова захар, 250 г масло, 2 малки пакетчета ванилова тръстикова захар, 1/2 бакпулвер, 2 яйца, 2 жълтъка

2

Начин на приготвяне:

Изсипете на дъска половината от брашното, захарта, ваниловата захар и половината нарязано масло и разбъркайте леко. Добавете още брашно, бакпулвер и останалото масло, което отново се нарязва внимателно с нож. В средата чукнете яйцата. От сместа правим тесто. Когато е готово, го увийте във фолио и го приберете в хладилника за половин час. След тридесет минути го изваждаме, разделяме на части и ги разточваме на дъската. След това можем да започнем да режем. Колкото по-разнообразни са формите, които изберете, толкова по-добре. Поставяме изрязаните сладки върху намазнена тава. Намажете сладките с яйце, в което сте смесили с малко вода и пудра захар. Преди печене можем да украсим сладките с бадеми и да поръсим със смес от кристална и ванилова захар или смлени бадеми със захар. Сложете ги в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса за около 10-15 минути, в зависимост от дебелината на тестото.

Красиви формички с коледни мотиви можете да закупите например от Vivre.bg.

рецепта за коледни сладки

 

Ванилови рохлички

 

Винаги можете да украсите тези сладки по различен начин, така че лесно да направите няколко различни вида сладки от една рецепта. Освен това приготвянето им е наистина лесно, така че дори напълно начинаещ може да се справи.

1

Съставки:

200 г брашно, 140 г масло, 70 г смлени орехи, 40 г пудра захар, 1 ванилова захар, захар и шоколад за украса

2

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки и правим гладко тесто. След това от тестото оформяме полумесеци. Готовите сладки поставяме върху тава, застлана с хартия за печене, и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. След като сладките се изпекат, можем да пристъпим към декорирането. Част рохличките посипваме със смес от пудра и ванилова захар, а другата част потапяме в шоколада, който предварително сме приготвили от маслото и шоколада за готвене.

ванилови рохлички

 

Коледни сладки без печене

 

Рецептите за коледни сладки без печене ще бъдат оценени от всички, които имат малко време за приготвяне на сладкиши. Можете лесно да приготвите сладки без печене точно преди Коледа.

 

Топчета с ром, ядки и стафиди

 

В книги с рецепти може да намерите различни апетитни предложения. Ако и вие сте от тези, които обичат да събират рецепти и често опитват нови вкусотии, кликнете върху Helikon.bg и ще се изненадате колко страхотни готварски книги, не само с коледни сладкиши, се предлагат в момента.

1

Съставки:

200 г стафиди, 0,2 л ром, 200 г смлени ядки, 150 г пудра захар, 100 г настърган шоколад за готвене, 100 г натрошени бишкоти, ядки, кокос или какао за поръсване

2

Начин на приготвяне:

Измиваме стафидите, подсушаваме ги, заливаме ги с ром и ги оставяме накиснати за една нощ. На следващия ден добавяме ядки, захар, шоколад и натрошени бишкоти. Разбъркваме всичко добре и оформяме малки топчета. След това ги овалваме в смлени ядки, кокос или какао.

сурови сладки

 

Кокосови топчета с бадеми

1

Съставки:

1 кондензирано мляко , 250 г кокос

2

Начин на приготвяне:

Смесваме добре кондензираното мляко за готвене и кокоса, за да създадем смес, от която лесно да се оформят топчетата. Ако тестото е твърде рядко, можем да добавим още малко кокос. Оформяме топчета. Във всяко топче слагаме бадем. Овалваме готовите топчета в кокос или настъргани ядки. Слагаме ги в хартиени кошнички и ги оставяме да се втвърдят за известно време.

Красиви хартиени кошнички, подходящи за сервиране на коледни сладки без печене, можете да намерите на Pazaruvai-lesno.bg.

рецепта за кокосови сурови топчета

 

Желаем ви добър апетит и красива Коледа.