Хюга – 12 практични съвета за по-щастлив живот

хюга интериор

Ако искате да се наслаждавате повече на ежедневието и да имате по-добро настроение, опитайте хюга. Как да приложите този стил в дома си, за да се чувствате по-доволни и щастливи?

Хюга се нарича още рецептата за щастлив живот или датския начин на живот. Корените му идват от най-малката скандинавска страна.

Това се превърна в огромна тенденция преди няколко години. В момента тя се следва от все повече хора по света с едно единствено желание – да постигнат удовлетворен живот.

Искате да сте едни от тях? Прочетете как да го направите.


кафе на легло

Обзавеждате дома си от нулата или просто искате да го освежите с нови аксесоари? Купете ги лесно от уюта на дома си.

Какво е хюга?

 

Думата е със скандинавски произход и няма буквален превод на български. Произлиза от думите "hyggelig" и "hügge", които означават атмосфера на добро сърце.

Хюга изразява всяко приятно чувство, характерно за всеки от нас. Например мир, доверие или сигурност. Като цяло това означава само едно нещо - положителна жизнена нагласа.

 

Как да пренесем хюга стил в ежедневието? За да започнете, приложете го в 2 области:

__check

поведение

 

__check

дом

 

диван с одеяло

 

 

Поведение

 

Какво трябва да е вашето поведение и начин на мислене според хюга? Основното е да се насладите на всички моменти и преживявания от ежедневието. В това забързано време нямаме време да ги оценим. Бъдете благодарни за всяка сутрин или дори за любимата си чаша кафе, например.

Оценявайте всяко малко нещо, което някой прави за вас. Насладете се на времето, прекарано заедно със семейството и любимите хора.

И какво, ако просто нямате перфектен ден? Това е и целта на хюга. Можете да се справите със стреса с добро мислене и правилно отношение. Това е философията на датчаните и първият ни съвет към вас.

чай с одеало

 

 

Как изглежда хюга стил на живот?

 

Хюга не е само начин на живот, но и стил на живот. Хюга е за създаване на среда, в която се чувствате комфортно. Как ще изглежда зависи от вас. Създайте го и се насладете на настоящия момент.

 

Това са нашите 12 съвета за това как може да изглежда стилът на живот хюга.

 

Запалени свещи

 

Не става въпрос само за гледане на запалени свещи. Но и за приятната топлина, която излъчваше от тях. Това може да успокои тялото и ума ви.

Поставете свещи в банята и се поглезете с по-продължителна гореща вана. В спалнята те ще ви заредят с настроение за наближаващия сън, а в хола ще създадат страхотна атмосфера например за четене на книга.

Имате ли камина? Топлината и светлината, излъчвани от нея, ще засилят усещането ви за благополучие и хармония.

 

запалена свещ

 

Приятен аромат

 

Ароматите могат да повлияят на настроението и спокойните емоции. Например, ако страдате от лош сън, посегнете към аромата на лавандула. Използвайте дифузер и създайте приятна атмосфера дори няколко часа преди лягане. Качеството на съня ще се подобри значително.

Нова книга

 

Купили сте си книга, но все още не сте се захванали да я прочетете? Променете го. Отделете определено време за четене и не позволявайте на никой или нищо да го прекъсва.

Можете да поставите прочетените книги на дървения рафт. Те ще ви служат като приятно допълнение към интериорния хюга дизайн.
 

жена книга легло

 

Вкусна храна

 

Цялостното удовлетворение със сигурност е свързано с добра храна или любима напитка. Или жадувате за нещо нездравословно? Поглезете се от време на време. В крайна сметка целта на хюга е постигане на приятни усещания.

Печени или консервирани ябълки могат да бъдат вкусна закуска по време на тихи хюга моменти. В нашата статия ви предлагаме лесни стъпки за това как можете да консервирате ябълки и да им се наслаждавате през цялата година.

Меки одеяла и възглавници

 

Комфортът е номер едно при хюга. Накъдето и да погледнете, трябва да видите удобни одеяла и възглавници. Така че можете да се насладите на комфорт, когато пожелаете.

стол с възглавница и одеяло

 

Подходящо осветление

 

Усещането за пълен релакс ще бъде подкрепено от малки лампички, лампи или LED ленти, разпределени в пространството.

Създаването на неповторима атмосфера в къщата не е проблем. Подходящото осветление също може да ви помогне за това. Кое ще изберете?

Без електроника

 

Сегашната модерна епоха е свързана с използването на мобилни телефони и друга електроника. Искате ли да възприемете стила хюга? Научете се да оставяте настрана електрониката поне за определено време през деня. Ще откриете, че ще бъдете по-спокойни и ще изпитвате по-малко стрес през това време.

 

Подходящите мебели

 

Скандинавският стил на живот се определя от минимализъм, функционалност и елегантност. Помислете за това, когато обзавеждате интериора и наблегнете на естествените материали. Дърво, камък и керамика, допълнени от килими ще създадат уютен дом.

Пренесете у дома частица от природата и създайте оригинална картина от събраните клони. Или ги сложете във ваза. Страхотният есенен аксесоар ще разкраси дома ви.

хол със зелен диван

 

Чист живот

 

Неподреденият дом може да влоши настроението ви и да намали желанието ви за нормални дейности. Почиствайте го редовно и систематично и се отървете от нещата, които не използвате.

 

Стайни растения

 

Различните цветя и растения са неразделна част от стила хюга. Причините са повече от една. Освен че красят и допълват интериора, преди всичко зеленият им цвят успокоява и подобрява настроението.

саксия с цвете

 

 

Любима музика

 

Някой се нуждае от пълна тишина, за да се отпусне, докато други предпочитат да слушат музика. Ако принадлежите към втората група, поглезете се със слушане на любимата група. Независимо дали в тишина, или с музика – важното е да се чувствате напълно добре.

 

Неутрални цветове

 

Бежовите, кремавите и белите цветове най-добре определят цветовата гама на живот в стил hygge. Меките, приятни тонове на цветовете точно характеризират същността на този стил - хармония, спокойствие и не нарушават потока на енергията.

Мислите ли как да приложите стила хюга в живота си колкото е възможно повече? Друг начин е обличането. В какви дрехи се чувстваш най-добре? Използвайте ненадминати оферти, за да го купите.

бежов диван и огледала

 

Не обичате зимата? Започването на хюга по това време е идеално. Ще ви помогне да се справите с по-студеното време с перспектива и приятно настроение.