Туристическа застраховка - изберете най-евтината за вашата почивка

27.08.2022 Мирена Туристически застраховки Споделете

Сключването на туристическа застраховка трябва да бъде част от приготовленията за всяка почивка. Знаете ли как да си я набавите? В нашата статия ще ви посъветваме как да получите най-евтината застраховка за пътуване.

Винаги ли сте имали туристическа застраховка по време на пътуванията си? Ако не, определено не сте единствените. По-добре обаче го избягвайте в бъдеще. Вашето пътуване лесно може да ви струва много повече, отколкото можете да си представите.

Много пътници често използват само застраховка за пътуване в чужбина. Истината обаче е, че трябва да я имате, дори ако пътувате само в България.

Знаете ли кои красиви места в България можете да посетите? Ние ги обобщихме за вас в нашата статия.

бягащ мъж

 

Какво е туристическа застраховка или застраховка пътуване в чужбина?

 

Застраховка при пътуване като продукт спада към общото застраховане. Той предпазва вашия портфейл от разходи, свързани с лечение, правна помощ или кражба.

Всяка застрахователна компания или доставчик на туристическа застраховка предлага различни опции за комбиниране на туристическа застраховка за чужбина.        
 

Осигурете си всичко необходимо за вашето пътуване - от куфари, дрехи, козметика, до спортно обоврудване и аксесоари, в онлайн магазин Emag.bg и то на по-ниска цена.

приятели на пътуване

 

Какво покрива застраховката за пътуване?

 

Застраховката за медицински разходи формира същността на застраховката при пътуване.

Тези разходи се считат за:

__check

предписване на лекарства

 

__check

амбулаторно и стоматологично лечение

__check

транспорт до и от болницата

 

__check

необходима операция

 

__check

хоспитализация

 

__check

спасяване в планини или вода

 

__check

транспортиране на пациента или тленните му останки обратно в страната

 

Медицински грижи може да не ви бъдат предоставени, ако сте, например:

- не сте ходили на профилактичен преглед при зъболекар преди година

- предвидими ли са вашите проблеми, тъй като са възникнали преди сключването на застраховката

- или дори ако в страната възникнат терористични актове или война

момиче на път с фотоапарат

 

Застраховката за медицински разходи включва и асистиращи услуги. Под тях имаме предвид 24-часова помощ.

Те ще ви помогнат при:

- осигуряване на лечение от лекар

- изпращане на необходимите лекарства

- координиране със здравни центрове и прегледи

- ще осигурят помощ по отношение на финансите

- осигурява преводач

- информирайте семейството си за здравословното си състояние

Преди да си осигурите ваканционна застраховка, проверете какви асистанс услуги предоставя застрахователната компания. Те могат да варират в зависимост от доставчика.

 

жена на скала

 

Видове допълнителни застраховки

__check

Спортни дейности – застраховката покрива разходите за наранявания и щети, причинени от спорт

__check

Застраховка „Злополука“ – включва наранявания и щети, настъпили по време на упражняване на определени спортове. Застраховката ще ви защити от трайни последствия и смърт

__check

Призоваване на настойник - отнася се за призоваване на настойник, ако сте хоспитализирани за повече от 7 дни и транспортирането до Словакия не е възможно. Изберете тази допълнителна застраховка, дори ако пътувате с възрастен човек или той е с ограничена подвижност. Застрахователната компания ще възстанови пътните разходи, храната и настаняването на настойника.

__check

Обща отговорност за вреди - определя вреди (имущество, здраве, живот), причинени на друго лице поради небрежност или небрежност. Ако причините вредата умишлено, груба небрежност или след употреба на алкохол или наркотици, обезщетение може да не бъде изплатено.

__check

Отмяна на пътуване, самолетни билети, настаняване - популярен вид допълнителна застраховка, благодарение на която разходите за анулиране не са за вашите плещи

__check

Багаж и лични вещи – прилага се за застраховка на лични вещи, спортни артикули, електроника, различни ценности или документи

__check

Техническа помощ – когато пътувате с автомобил, можете да разчитате на ремонт на автомобил или дефект, теглене, зареждане с гориво, осигуряване на резервни части, транспорт на автомобила до България

Винаги сте мечтали за ваканция-приключение? Тогава опитайте пътуването с каравана ще сбъдне тази ваша мечта. Вижте нашата статия за каравани под наем за пътуване, които ще ви осигурят страхотно изживяване за малко пари.

пътуване с каравана

 

Валидност на туристическата застраховка

1

краткосрочни – избирате датите, през които ще пътувате и за които ще е валидна застраховката ви за пътуване

 

2

целогодишно – туристическата застраховка е валидна през цялата година

 

3

целогодишно с многократни пътувания - въпреки че застраховката е валидна през цялата година, продължителността на престоя в чужбина е ограничена. Това означава, че трябва да подновите застраховката си за пътуване след определен период от време

Сравнение на туристически застраховки

 

Размерът на плащането за туристическа застраховка варира в зависимост от избраната застрахователна компания. Освен това всяка застрахователна компания предоставя различни допълнителни застраховки.

Можете да избирате от предложенията на няколко застрахователни компании:

Можете да намерите най-добрата застраховка за пътуване, като използвате онлайн инструмент за сравнение на застраховки за пътуване. Може да спестите време, като се възползвате от опцията за сключване на туристическа застраховка онлайн.

 

 

Застраховка за пътуване от вашата банка

 

Знаете ли, че банките предоставят и туристически застраховки? Ако сте клиент, обикновено получавате определени предимства за предоставянето на застраховка за пътуване.

пътуване на море

Никога не се колебайте да вземете застраховка за пътуване. Цената за оборудването му е несравнима с това, което бихте платили при кризисна ситуация. Можете да използвате спестените пари, за да събирате други преживявания при пътуване.

Искате ипотечен кредит?
Решението дали да вземете ипотека несъмнено е едно от най-важните решения в живота. Вижте кои са нужните условия да получите ипотечен кредит в нашата статия?