Онлайн магазини, в които може да избереш най-добрия еър фрайър

03.06.2024 Radina Дом и жилище Споделете

Искаш ли да приготвиш вкусна и здравословна храна? Ние ще те посъветваме как да избереш най-добрия еър фрайър, също познат като фритюрник с горещ въздух.

Кухненските уреди, които улесняват и забързват готвенето, стават все по-популярни. В комбинация с това все повече хора търсят как да се хранят здравословно в ежедневието си. Особено популярни са уреди като оризоварка, хлебопекарна, уред за готвене на пара, еър фрайър. Нека разгледаме как да изберем еър фрайър за своето домакинство. 

В онлайн магазина на Electronic Star може да откриеш десетки модели на фритюрници с горещ въздух. Кой от тях ще избереш? 

Защо да купиш фритюрник с горещ въздух? 

 

Когато си мислиш за еър фрайър, може би се сещаш за него като за заместител на обикновеното пържене. Този уред обаче има още много разнообразни употреби. Подходящ е за печене, сотиране, готвене на тестени изделия. Този компактен кухненски помощник предлага широка гама от възможности за приготвяне на различни видове храна. С него може да приготвиш месо, сирена, картофи, зеленчуци, мъфини, пица и други сладки и солени изкушения. Разбира се, за страхотно финално ястие е необходимо да се спазва препоръчаното време и температура за приготвяне. 

Уредът може да се използва за приготвяне на индивидуални порции храна за деца или хора със специални диетични потребности. 

Каква е основната разлика между пърженето в тиган и във фритюрник с горещ въздух? В сравнение с обикновеното пържене продуктите във фритюрника с горещ въздух се пържат равномерно и само с минимално количество мазнина. В резултат се получава хрупкава пържена храна, но приготвена по много по-здравословен начин. 

Как работи фритюрникът с горещ въздух? Във вътрешната му част има нагревателно тяло, което осигурява температура от приблизително 80 °C до 200 °C. Впоследствие вентилаторът разпръсква топлия въздух по цялата част на фритюрника, което изпича равномерно всички съставки. 

Фритюрникът с горещ въздух е един от най-добре оценените кухненски уреди сред клиентите именно заради разнообразните му приложения. Мултифункционалният кухненски робот е също толкова популярен. Ще го оцени всеки, който обича да готви и пече, но не желае да прекарва по-голямата част от деня в кухнята. 

__bulb
Как да изберем аспиратор за кухня и къде са добрите цени?

Ако вече си задаваш въпроса 'Как да изберем аспиратор за кухня', тук ще откриеш отговора и ще научиш основните предимства на този важен уред.

Предимства и недостатъци на фритюрника с горещ въздух 

 

Ролята на кухненските уреди е да улеснят приготвянето на храната и да намалят времето, прекарано в кухнята. Затова е естествено да търсим тези, чиито положителните качества са повече от отрицателните. Нека да разгледаме кои са те. 

Предимства 

__check

Без излишни аромати – При готвенето с еър фрайър мирисът на храна не се разнася из целия дом. 

__check

По-здравословен начин на приготвяне на храна – може да приготвяш храна във фритюрник с горещ въздух само с минимално количество олио или дори без никакво. Въпреки това резултатът ще бъде впечатляващ. 

__check

Спестява време – може да приготвиш храна много бързо във фритюрник с горещ въздух, тъй като загряването отнема много кратко време. 

__check

Разнообразие от възможности за приготвяне на храната – може да пържиш, печеш, задушаваш, сотираш, гриловаш. Ограниченията за храна са минимални. 

__check

Лесна поддръжка на уреда – някои от частите на уреда се свалят, за да се почиства добре и да се удължи животът му. 

__check

Енергоспестяване – еър фрайърът използва по-малко електроенергия от печката и класическия фритюрник.  

Недостатъци 

__check

По-висока цена – качествените еър фрайъри имат много функции, но могат да са значително по-скъпи. 

__check

Размер – някои уреди са обемни и внимателно трябва да прецениш къде ще поставиш новия си фритюрник с горещ въздух в кухнята. Препоръчваме да откриеш постоянно място за уреда, но също да отговаря на дизайна на помещението и останалите кухненски аксесоари. 

Липсват ли ти други кухненски уреди и оборудване в кухнята? Купи ги по-евтино с помощта на нашите оферти. 

 

Как да изберем фритюрник с горещ въздух?

 

В почти всеки онлайн магазин за кухненски уреди вече се предлагат и еър фрайъри. За да избереш правилния фритюрник за себе си, трябва да познаваш особеностите и характеристиките на този уред. Фокусирай се върху типа фритюрник с горещ въздух, обема му, мощността, как се отваря капака, регулирането на температурата, както и допълнителните функции.

Видове 

 

По начина, по който се обработва храната, делим уредите на 3 основни вида: 

__check

Халогенен фритюрник с горещ въздух – храната се обработва с топлина, произведена от халогенна светлина. 

__check

Статичен фрайър – процесът на приготвяне на храна се осъществява чрез циркулация на горещ въздух. Закупуването му не изисква много средства и може би затова е един от най-разпространените видове фритюрници. Храната трябва ръчно да се обръща или разбърква периодично по време на приготвянето. 

__check

Фрайър с динамичен въздушен поток – въздушният поток се променя спрямо храната и степента на готовност. Цената му обикновено е по-висока. 

__bulb
Как да спестим в домакинството?

Нарастващите разходи за живот ни принуждават постоянно да пресмятаме разходите си и да мислим как бихме могли да спестим нещо допълнително всеки месец. Разходите за домакинството представляват голяма част от нашия семеен бюджет, ето защо си заслужава да започнете да спестявате.

Обем на контейнера на фритюрника 

 

Това е важен параметър, от който зависи колко храна може да се приготви наведнъж. Може да се открият фрайъри с вместимост от 0.5 л до 7 л. Обемът е хубаво да се съобрази с броя членове на семейството. Малките семейства удобно използват фритюрници с обем 2.5 л, докато за многобройните домакинства е хубаво да се избере от 4 литра нагоре.  

В онлайн магазина на Зора ще намериш изобилие от еър фрайъри, но и много други кухненски уреди на атрактивни цени. 

Мощност 

 

С този параметър смятаме общата производителност на уреда. Мощността измерваме във ватове (W). Колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо се нагрява уреда и храната ще бъде готова по-бързо. Фритюрникът с горещ въздух не се нуждае от твърде много мощност. Консумацията на енергия на тези уреди обикновено варира от 1000 до 1500 W. 

 

Начин за отваряне на капака 

 

От това зависи как ще боравим с контейнера, в който слагаме храната. Най-добрият избор е да се премахва целият контейнер чрез издърпване. Някои от уредите имат кошница, която не се отделя напълно от главното тяло на уреда.  

 

Регулиране на температурата 

 

Контролът на температурата е наличен при моделите фритюрници с горещ въздух по два начина - ръчна или тъчскрийн настройка на дисплея. Много хора предпочитат ръчните копчета и врътки, защото имат повече доверие, че няма да се счупят толкова лесно. От друга страна, тъчскрийн панелите са много по-лесни за почистване, а уредът изглежда по-стилно.  

otvoren cheren fritjurnik s goresht vazduh s koshnicaАвтор: freepik.com

Наравно с важността на храната трябва да помислим и за мястото, на което тя ще се сервира. В тези онлайн магазини можете да намерите всичко за една по-красива трапезария. 

Полезни функции и аксесоари 

 

Използването на фритюрник с горещ въздух може да бъде още по-удобно благодарение на някои полезни функции и аксесоари. Следните параметри ще направят уреда още по-практичен и лесен за употреба. 

__check

Моделите с прозрачен капак ви позволяват да наблюдавате и проследявате процеса на готвене. 

__check

Отделни контейнери за храна за едновременно приготвяне на няколко вида ястия.   

__check

Многослойна изолация на уреда, която предпазва външните стени от изгаряния и излишно нагряване. 

__check

Термоизолирана дръжка за удобно боравене и защита от изгаряне. 

__check

Предпазител, който обезопасява уреда при включване към електроснабдителната мрежа.  

__check

Въздушен филтър за улавяне на мазнини от храна и изпарения. 

__check

Функция за сушене, която ви позволява да сушите зеленчуци, плодове и билки. 

__check

Няколко програми по подразбиране за приготвяне на различни видове храни. 

__check

Таймер с автоматично изключване на уреда и звуково известяване, когато храната е готова. 

cheren otvoren frituirnik s goresht vazduhАвтор: www.freepik.com

Завърши кухнята си с правилното оборудване. Разгледай офертите в нашия сайт и се възползвай от страхотните им цени. 

Цена и марка 

 

Най-достъпните фритюрници с горещ въздух започват от 80-100 лева. Те обикновено са с по-ниска мощност, по-малка вместимост и по-малко допълнителни функции. За някои хора това е приемливо, докато за други може да не е достатъчно. Най-добър еър фрайър на изгодна цена може да откриеш за 200-300 лева. Този среден клас предлага добра вместимост и редица полезни функции. Луксозните модели могат да достигнат до 900-1000 лева. Те са с много голям обем и изобилие от допълнителни функции. 

Най-продаваните уреди са на марките Tefal, Philips, Klarstein. Повечето еър фрайъри са с елегантен дизайн и най-често са черни. Може да се открият и бели, сребърни или от неръждаема стомана.  

 

Поддръжка 

 

Не е нужно да казваме, че основното почистване на фритюрника с горещ въздух след всяка употреба е повече от важно. Изчакай го да изстине след готвене, отстрани подвижната му част и я измий в топла вода със сапун. Остави настрана да изсъхне. Почисти вътрешността на фритюрника с влажна кърпа, а след това я избърши със суха кърпа. 

byal otvoren konvektsionen frityurnik i kupa s purzheni kartofiАвтор: freepik.com

 

Ако обичаш да готвиш често, фритюрникът с горещ въздух е чудесна инвестиция за твоята кухня. Закупи го в някой от нашите онлайн магазини, за да не надвишаваш бюджета си, и се наслади на вкусна и здравословна храна във всеки момент от деня. Сигурни сме, че бързо ще се превърне в един от любимите ти помощници в готвенето.