Децата са отново на училище? Дневен режим, който ще ви помогне

Деца отново на училище

И вие ли мислите, че двата месеца ваканция неусетно отминаха? Бързо наближава първия учебен ден и децата ще са отново на училище. Най-лесният начин да преодолеем промяната, е като настроим правилно нашия дневен режим.

Всяко връщане в училище е трудно не само за децата, но и за родителите. След два месеца почивка е необходимо отново да се установи нормален режим на децата. Това трябва да включва достатъчно време за обучение и развлекателни дейности.

 

Защо правилният дневен режим на децата е важен?

 

При връщане на децата в училище цялото семейство трябва да настрои режима си. Редовното извършване на едни и същи дейности води до изграждане на ежедневна рутина. След известно време изпълнението на тези дейности ще стане автоматично и естествено за вас и за вашите деца.

Сутрините с "училищен" дневен режим ще бъдат спокойни и приятни. Ще избегнете стреса и ще започнете сутринта с усмивка на лицето.

деца играят с конструктор

Персонализирайте го по ваш вкус

 

Всеки дневен режим е индивидуален. Това са нашите съвети как може да изглежда вашето ежедневие. Ако липсва активност, моля, добавете я. Адаптирайте ежедневието към вашите изисквания.

В крайна сметка вие сами знаете най-добре, кое е подходящо за вас:

__check

колко време имате за подготовка, преди да излезете от дома

 

__check

колко време ви отнема да стигнете до училище

 

__check

какви дейности трябва да извършвате

Какво е необходимо на децата за качествено обучение? Кратко резюме, включително онлайн магазини, от които можете да пазарувате изгодно, можете да намерите в тази статия.

Достатъчно сън

 

Няма значение дали става въпрос за родител или дете. Всеки от нас се нуждае от редовен и качествен сън. Задайте едно и също време за лягане и събуждане за себе си и децата си. Можете да им се посветите напълно само ако вие самите също спите качествено.

Препоръчителен дневен брой часове сън според възрастта

__check

ученици (6-13 години) – 9 до 11 часа

 

__check

юноши (14-17 години) – 8 до 10 часа

__check

тийнейджъри (18-25 години) – 7 до 9 часа

__check

възрастни (26-64 години) – 7 до 9 часа

Следите ли съня на вашето дете? В този случай той ще се отличава със своята концентрация и добра памет.

деца играят с възглавници

 

Вечерна подготовка

 

Подготовката за вашето ежедневие може да започне още от предходната вечер. Например чрез приготвяне на закуски и дрехи. Можете да оставите избора на дрехи на вашето дете. По този начин постепенно ще го научите не само на самостоятелност, но и самостоятелно да взема решения. Ако посветите време на тези дейности вечер, можете да се насладите на по-дълга закуска заедно сутрин.

 

Всяка сутрин едно и също

 

Дневната рутина също се отнася до реда, в който извършвате сутрешните си дейности. Хигиена, закуска, обличане, ходене на училище и работа. Трябва да следвате реда на тези дейности всяка сутрин. Децата ще го запомнят и тези дейности постепенно ще ви отнемат малко по-малко сутрин.

 

майка си играе с детето си рано сутрин

 

Почивка след училище

 

След връщането си от училище децата имат нужда от заслужена почивка. Подарете им го под формата на различни домашни занимания или клубове. Рисуване, сглобяване на лего, спорт, гимнастика, свирене на музикални инструменти, изучаване на чужди езици.

Има наистина много варианти. Просто зависи какво иска да научи вашето дете. Отделете определено време за тези дейности в свободното време.

дете рисува
 

Подготовка за следващия ден

 

След почивката е време за учене и писане на домашни. Не се колебайте да помогнете на децата си с тази част от ежедневието. Особено когато те го помолят. Те ще открият, че могат да разчитат на вас, дори ако имате други задължения.

деца се занимават заедно

 

Вечеряйте заедно

 

Не винаги е възможно да закусите и обядвате заедно. На децата ще им хареса още повече, ако вечеряте всички заедно. Определено не трябва да подценявате този момент. Ако е възможно, винаги се опитвайте да изчакате всички членове на домакинството с вечеря.

 

Почивка

 

Кратката почивка трябва да бъде неразделна част от всеки ден. Идеално е, ако го прекарате всички заедно. Прекарването на време заедно ще укрепи отношенията ви.

Можете също така да използвате това време, за да развиете интелекта на детето си по непринуден начин. Например, използване на настолна игра на знания. Има много от тях на пазара.

хора играят настолни игри
 

Чудите се какви игри биха харесали вашите деца? Вдъхновете се от онлайн избора на настолни игри за цялото семейство. Или изберете други играчки и игри за свободното време на по-изгодни цени.

Подготовка за сън

 

Последната част от деня ще ви бъде много позната в този момент. Напомня за началото на деня. По този начин всички дейности ще бъдат циклично затворени. Вечерната рутина включва, както и сутрешната, хигиена, избор на дрехи за следващия ден и сън.

Как да накараме детето да заспи възможно най-бързо и ефективно? Подгответе го за сън и постепенно започнете да забавяте темпото. Гореспоменатата настолна игра или книги за четене са идеални примери за това как да забавите темпото.

Не само вие и вашето дете, но и пространството се нуждаете от подготовка за нощна почивка. Внимателно проветрявайте спалното помещение на дома си. Можете да създадете хармонична атмосфера, като намалите светлината. Оставете включени само малки настолни лампи. И най-важното, не оставяйте мобилни устройства или устройства за игри в детската стая. Те биха могли ненужно да разсейват децата преди сън.

спяща жена

Първите седмици след празниците може да са по-трудни, но не се отказвайте. Основното нещо е да следвате принципите на ежедневието. Ако е необходимо, мотивирайте децата. Например награда под формата на пътуване. Ще видите, че те постепенно свикват с ежедневието.