Актуални цени на горивата - продължават ли да растат или падат?

26.09.2022 Мирена Гориво Споделете

Колко плащате при зареждане на автомобила? Предлагаме ви информация къде да следите какви актуални цени на горивата. Освен това ще разберете и как можете да спестите.

През последните месеци шофьорите нямаха друг избор, освен да бръкнат по-дълбоко в портфейла си. Причината е поскъпването на цените на горивата.

Колко ще платите за зареждане с гориво? А как е в чужбина? Вижте преглед на текущите цени и нашите съвети как да спестите от зареждане с гориво.

Все повече се замисляте за закупуването на електически автомобил? Вижте статията ни за предимстствата и недостатъците на електроавтомобилите.

Горивото не е единственото нещо, за което в момента плащаме повече. Свидетели сме и на повишаване на цените на хранителните продукти. Домакинските разходи също не са изключение. Поскъпването на горивата и глобалните социални проблеми оказват негативно влияние върху ежедневието ни. Все повече се търсят алтернативи и начини за оптимизиране на разходите.

__bulb
Ще пътувате в чужбина? Осигурете си автомобил под наем

Ако планирате да пътувате в чужбина, добро решение е да си вземете автомобил под наем. Но знаете ли кои автомобили под наем са на най-добра цена? Ако не, ще разберете в нашата статия.

кола на бензиностанция

 

Състояние на цените на горивата днес

 

Цените на горивата се повишиха във всяка страна. Дори на пръв поглед малките разлики в стотинките ще повлияят значително на крайната сума.

 

Зареждане с гориво тук или в друга държава

 

Мислили ли сте някога да отидете до някои от нашите съседи, за да заредите? Обмислете го добре, преди да тръгнете. Направете проучване непосредствено преди планираното пътуване. При постоянно променящите се цени на горива и допълнителни разходи, може да се окаже, че няма да ви излезе по-изгодно.

Какви са цените на бензина и дизела в България и други европейски страни? Прегледайте този списък.

Цените на бензина и дизела у нас и други страни към 19.09.2022 (Източник: Cargopedia.bg)

 

Как да спестим от зареждане с гориво? Това са 3 практични съвета.

Възползвайте се от отстъпки и бонуси в бензиностанциите
 

По-евтин бензин, дизел, други награди и бонуси. Можете да ги получите в някои бензиностанциите. Достатъчно е да имате тяхната карта за лоялност.

Разбира се, условията за събирането и прилагането им са различни в зависимост от бензиностанцията.

Можете да получите отстъпки и бонуси в няколко бензиностанции:

__check

Lukoil

 

__check

OMV

 

__check

Shell

 

__check

Eko

 

__check

Petrol

 

Намалете разхода на гориво за вашия автомобил 

 

Можете също така да спестите от зареждане с гориво, като намалите консумацията на вашия автомобил. Как да го направите:

__check

шофирайте равномерно

 

__check

спирайте двигателя

__check

планирайте пътуването си

__check

изключвайте двигателя

 

__check

грижете се за колата

 

кола на шосе

Освен от гориве може да спестите от покупката на автоаксесоари и други стоки, с които да се грижите за вашия автомобил, стига да пазарувате от подходящите онлайн магазини.

Мобилни приложения на бензиностанции

 

Любимата ви бензиностанция има ли мобилно приложение? Не забравяйте да я свалите на телефона си следващия път, когато напълните. Може да ви помогне да спестите при зареждане.

Този тип приложения ви покажат най-близките бензиностанции от вашето местоположение. Ако имате достатъчно гориво, не е необходимо да зареждате при конкуренти с по-неизгодни цени. В същото време сте сигурни, че ще пристигнете на "вашата" бензиностанция.

Няколко бензиностанции предлагат мобилни приложения за изтегляне:

__check

OMV

 

__check

Shell

 

__check

Lukoil

 

шофьор в кола

 

Трябва ли да използвате колата ежедневно? Не можете ли да замените този начин на транспорт по никакъв начин? Тогава не ви остава нищо друго освен да заредите гориво на текущите цени. Добрата новина обаче е, че няколко експерти прогнозират плавно поевтиняване на горивата още през есента.