Как да отслабнем бързо без нежелан йо-йо ефект

10.05.2022 Мирена Здраве Споделете

Имате ли и излишни килограми след дълга пандемиччен застой? Лесно се наддава на тегло, но бързо отслабване след това без нежелания йо-йо ефект е много трудно. Ето защо, ние сме обобщили за вас няколко съвета как да отслабнете дълготрайно.

Има редица различни фактори, които влияят на теглото ни. Храна от ресторанти в непропорционално големи порции, пълни с излишни мазнини, захари и сол. Малка физическа активност. Или цялостен начин на живот с много стрес.

След две години пандемична пауза, е крайно време да се върнем към обичайния стереотип. Трябва да вземем информирани решения не само за това какво ядем, но и колко се движим. Какви промени трябва да направим и как да работим за тях?

Обичате да спортувате и искате да водите здравословен начин на живот, може да включите полезни хранителни добавки включително за отслабване и бодибилдинг към режима си. Вижте предложенията на онлайн аптека Витания.

интериор с книги и цвете

 

Пийте много вода

 

Почти всяка статия за отслабване започва с това правило. И е нормално. Това е универсално и все още е валидно правилно. Знаете ли, че нашият мозък е съставен 75% от вода? Поради това е изключително важно за правилното му функциониране през целия ден. Не само на работа, но и в личния живот.

Нашият съвет:

Обичате ли чиста вода? Освежете го с парче горски плод, мента, лимон или лайм. В случай че забравите да пиете, задайте обикновен таймер на един час. Пийте чаша вода всеки път, когато звъни.

здравословно хранене

 

Яжте балансирана храна

 

Всичко трябва да се консумира с мярка и храната не прави изключение. Ако и вие сте от тези, които си задават въпроса как да отслабна бързо и искате да постигнете резултат, ви съветваме да ограничете частично порциите, които ядете. Яжте само половината или две трети от всяко хранене. Останалата част оставете за по-късно в кутийка или фолио.

Много плодове и зеленчуци са в основата на всяка диета, независимо дали е загуба на тегло или не. Но не забравяйте за:

- Здравословни мазнини (авокадо, ядки, риба, семена или здравословни масла)

- Здравословни протеини (мляко, сирене, кисело мляко, яйца, боб, соя или месо)

- Здравословни фибри (мюсли, ориз, пълнозърнест хляб, булгур, киноа или царевица)

Нашият съвет:

Добавете зелен чай към вашата диета. Топла напитка засили вашия метаболизъм, подобрява концентрацията и съдържа много антиоксиданти. Обичате снаксове? Изберете по-здравословна алтернатива. Плодове с фъстъчено масло, смути, пуканки или печен нахут.

 

лъжички с подбравки

 

Подправете живота си

 

Кой каза, че диетата или здравословното хранене трябва да са скучни и безвкусни? По-топлото време може да ви накара да ограничите подправянето на храната си през следващите месеци поради горещите температури и изпотяването.

Подправките обаче подобряват не само вкуса на самата храна, но и функционирането на метаболизма. Кайенският пипер, но и горчицата съдържат капсаицин, който помага за изгарянето на мазнините. Това са и причините, поради които определено трябва да ги включите в диетата си.

мъж на разходка в гората

 

Силата на ходенето

 

Искате да започнете да бягате, докато губите излишните килограми? Внимавайте с коленете си. Много хора страдат заради нетърпението си по време на бягането. Той е здравословен за хора с нормално тегло, но не и за тези, които са напълнели. По-добре започнете с бърза разходка.

Колкото и неефективна да ви се струва, една бърза разходка може буквално да направи чудеса. Ефективно кардио е за всеки, който е не е бил активен по време на двугодишна почивка или просто не е намерил време да се движи редовно. Ако отделяте време за половинчасова разходка всеки ден, тялото ви ще ви се отблагодари.

Подберете правилни обувки за вашата разходка в гората. Съвети как да изберем туристически обувки можете да намерите в статията в нашия блог.

жена спи в легло

 

Достатъчно сън

 

Замисляли ли сте се, че колкото по-дълго сте будни, толкова повече и по-често ядете? Когато тялото е в постоянно движение и нащрек, то се нуждае от движеща сила, за да функционира. И това е храната.

Това е и една от причините експертите да препоръчват поне 7 до 8 часа сън. Така ще избегнете вечерно и нощно похапване, докато гледате любимата си програма. Липсата на сън се отразява негативно на тялото ни, включително подут корем и наддаване на тегло.

Нашите съвети не са революционни. Това са само няколко прости, но устойчиви съвета как да отслабнем бързо и лесно. Това не са неефективни диети или гладни стачки. Това е промяна в начина на живот и ще ви доведе до желаното тегло.