Най-добрите онлайн магазини

ТОП марки

Най-добрите онлайн магазини

Най-добрите онлайн магазини

Сезонът на грила започва: Как да изберем най-добрата електрическа скара?

16.05.2024 Radina Онлайн пазаруване Споделете

Ако не можеш да устоиш на аромата на месо и зеленчуци на грил, избери най-добрата електрическа скара на добра цена, за да посрещнеш летния сезон.

Липсата на двор или градина не е пречка за това да се насладиш на вкусна храна на грил. Електрическата скара може да се постави на балкон и дори и вътре в дома. Ако все пак имаш двор или градина, плюс е да се постави отвън. В сравнение с грил на въглени или дърво, храната на електрическата скара се приготвя по-бързо, по-здравословна е и не се разнася дим. Всичко, от което се нуждаеш, е вкусна прясна храна и може да започнеш с готвенето на грил. 

При електрическите уреди ‘скара’ и ‘грил’ се използват за наименование на едни и същи продукти.  

Недостатък би могла да бъде дължината на кабела и има ли достъп до електричество. Но с това може да се справиш с помощта на обикновен разклонител.  

Търсиш ли вдъхновение за готвене? От време на време може да разнообразиш менюто си с грилована храна. Всички членове на семейството ще са доволни от този избор. Открий перфектния грил в онлайн магазина на PazaruvaiLesno.

За добър избор на електрическа скара 

 

Нека разгледаме основните характеристики, които са важни при закупуването на електрическа скара. Ще видим какви видове грил може да избираме, разликата между повърхностите за готвене, мощността и консумацията на електричество, както и полезните допълнителни функции. Ще научиш и каква е ориентировъчната цена за хубав електрически грил.  

 

Видове електрически скари 

 

Има различни видове скари, от които може да избираш. Всяка от тях има специфично приложение. С наша помощ може да прецениш кой грил е най-подходящ за твоето домакинство. Ще разгледаме различните размери и за колко хора ще можеш да приготвиш вкусна храна.  

Нека разгледаме какви са основните видове грил. 

 

Контактен грил 

 

Това е най-популярният и практичен грил. Той представлява малък компактен уред, с който можем да приготвим разнообразие от храни. Повърхността за готвене е с незалепващо покритие, което ни помага да готвим всякакви зеленчуци, меса, морски дарове, хлебчета и много други.  

С този грил не се нуждаеш от опит в готвенето или гриловането. Повечето модели имат термостат и различни настройки спрямо храната, която искаш да приготвиш. Всичко, което се изисква, е да включиш уреда на правилната програма и да поставиш храната. Някои скари дори известяват със звуков сигнал, когато храната е готова.  

Разгледай онлайн магазина на Зора, в който може да откриеш най-добрите еър фрайъри.  

Грип тип Раклет 

 

Това е специфичен уред, който носи името на швейцарското сирене, което може да се приготви с него. Раклет грилът е на две нива, което позволява приготвянето на повече храна за кратко време. В малки метални съдове, подобни на тигани, се поставя храната и след това се слага върху скарата.  

Може да се използва на балкона за романтична вечеря, но и за по-големи семейни и приятелски събирания. 

Оборудвай балкона и градината с подходящи външни лампи от Lampiisvetlina. Приглушената светлина ще добави атмосфера и ще направи вечерята още по-приятна.  

Вертикален грил 

 

Този по-специфичен уред се използва най-вчесто за гриловане на цяло пиле или различни шишчета. Температурата на този грил се регулира чрез термостат, а през стъклените панели можем да наблюдаваме храната, докато се приготвя.  

 

Класическа електрическа скара 

 

Този уред е особено популярен, тъй като е достъпен и лесно се използва. Трябва само да го поставиш върху равна повърхност и да го включиш към електричеството. Обикновено пространството за готвене е сравнително голямо и може да приготвиш по-голямо количество храна наведнъж. При някои модели е възможна смяната на повърхността за готвене между типичните кръгли нагреватели и равна повърхност.  

 

Стоящ грил, или електрическо барбекю 

 

Този вид електрически грил е най-голям по размер. Той е подходящ и удобен за приготвяне на храна на двора и в градината. Този грил идва с капак, което прави приготвянето на храна по-бързо.  

Ако решиш да купиш грил, трябва да си наясно с размерите му и дали имаш достатъчно пространство за удобно готвене с него.  

Разгледа ли предложенията на ElectronicStar за електрическо барбекю? Не изпускай предложенията в онлайн магазина. 

Видове материали за грил повърхността 

 

Някои модели електрически скари се продават само с една повърхност, върху която да готвим. Има уреди, които имат допълнителна повърхност от друг материал или от същия, за да можем да я подменим в бъдеще. Ако може да премахваш плочата за готвене, почистването на уреда ще е много по-лесно.  

Какви видове грил повърхности има? 

__check

Гладка повърхност – подходяща за по-малки храни като гъби, парчета риба, дребни зеленчуци. 

__check

Оребрена повърхност – перфектна за по-големи парчета месо като пържоли и филе.  

__check

Решетка – перфектно приготвя пилешко, свинско, телешко и риба 

Какви материали се използват за грил повърхност? 

__check

Керамика – чудесен избор при често хапване на риба и морски дарове.  

__check

Чугун – поддържа равномерна температура и е перфектна повърхност за приготвяне на месо. 

__check

Теракота – този вид керамика е перфектна за приготвяне на здравословна храна. Не се нуждаеш от мазнина при този грил и дори може да нарязваш храната директно върху повърхността на уреда.  

__check

Алуминий – тъй като е незалепваща повърхност, няма нужда да използваш мазнина 

__check

Естествен камък – при него се изисква повече време за загряване, но температурата е равномерна и се задържа за дълго време. 

__check

Тефлон – открива се при малките скари и е незалепваща повърхност. 

chovek peche v gradinata na stoyashta skaraАвтор: Askar Abayev (Pexels)

В онлайн магазина на Klarstein може да откриеш разнообразие от електрически скари. Разгледай и избери най-добрия и изгоден вариант за себе си.  

Мощност 

 

Консумацията на електричество при повечето скари варира между 1 200 и 2 000 W. Колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо се нагрява уреда, за да започне приготвянето на храната.  

 

Тавичка за мазнина 

 

Повечето скари имат тавичка под повърхността за готвене, в която се събира мазнината и течността, която се отделя при готвене. Това е важна част от скарата, тъй като улеснява почистването и поддръжката на грила, за да удължим живота му.  

 

Функции 

 

Различните електрически скари идват с многообразие от функции и допълнителни екстри. Някои от тях са: 

__check

Термостат – моделите с термостат улесняват готвенето. Настройваш температурата и просто чакаш за готовото ястие.  

__check

Контрол на температурата  практична и удобна функция, с чиято помощ да готвим храната си на различна температура 

__check

Термопредпазител – осигурява безопасността на грила и намалява риска от прегряване и пожар 

Ако използваш скара на балкона си, направи това пространство още по-уютно с мебелите на Мебели Богдан.

Марка и цена 

 

Много марки за електроуреди предлагат електрически скари - Tefal, Rohnson, Weber, ETA и други. Колко ще струва електрическият грил зависи от вида, модела и марката.  

Обикновените електрически скари с оребрена повърхност започват от 40-50 лева, което ги прави достъпен и изгоден вариант. Вертикалните грилове са по-специални и може да ги откриеш за 200-250 лева. Електрическо барбекю за градината варира между 100 и 200 лева при обикновените модели. Преди да ориентираш бюджета си за нов електрически грил, хубаво е добре да помислиш за нуждите и целите на твоето домакинство, за да направиш най-добрия избор. 

 

Какво да готвим с електрически грил? 

 

Първото нещо, за което се сещаме, обикновено е месо. Но то не е единствената подходяща храна за скарата. Опитай да гриловаш различни видове зеленчуци. Хубаво е да са пресни и предварително да ги мариноваш, за да станат още по-вкусни. Избягвай твърде зрелите продукти, които може да са меки и да се разпаднат върху грила.  

Подходящи зеленчуци са тиквички, царевица, моркови, аспержи, патладжан, чушки. Експериментирай с плодове като банани, круши, ябълки и праскови. Поднеси зеленчуците с подходящ хляб, а плодовете с мед и щипка сол.  

chiniya za servirane pecheno meso kartofi tsarevitsa domatiАвтор: Maor Attias (Pexels)

__bulb
Как да спестим в домакинството?

Нарастващите разходи за живот ни принуждават постоянно да пресмятаме разходите си и да мислим как бихме могли да спестим нещо допълнително всеки месец. Разходите за домакинството представляват голяма част от нашия семеен бюджет, ето защо си заслужава да започнете да спестявате.

Почистване на грила 

 

Хубаво е грилът да се почиства редовно, за да се удължи живота му, но и да бъде готвенето по-приятно и хигиенично. Плюс на грила е, че с него се мият много по-малко съдове в сравнение с обикновеното готвене. 

Вместо купчина от тенджери и тигани трябва да измиеш само грил повърхността и тавичката за събиране на мазнина. Провери дали има части на електрическата скара, които може да се мият в миялна машина.  

 

Ако обичаш храна на грил, със сигурност няма да съжаляваш при закупуване на електрическа скара. Независимо дали в кухнята, на балкона или в градината ще приготвяш храната, може да впечатлиш близките си и всеки ден да се наслаждаваш на вкусни и пресни ястия на грил.  

__tag_orange

3703

ваучера за отстъпки

58864

Промоции
__cart_orange

664

онлайн магазина
__users_orange

10 000

потребители на KUPLIO