Училището започва: От какво се нуждае всеки ученик и как да се спести?

Back to School промоции и промокодове до - 30%

Ти си от онези родители, които предварително се подготвят за новата учебна година? Тогава и тази година не изневерявай на себе си. Разбери от какво можеш да спестиш и къде да пазаруваш по-изгодно.

Лятото вече е във втората си половина и новата учебна година неусетно наближава. Всяка година началото на септември се свързва със закупуване на ученически пособия и обзавеждане за детската стая. Почти невъзможно е се пропуснат тези покупки, но благодарение на предложенията в нашия уебсайт наистина може да спестиш от тяхната покупка.

Не пренебрегвай категории като мебели, електроника, компютри и лаптопи, но и свободно време. Те са пълни със страхотни предложения за всички ученици.

Кликни на Отново на училище и разгледай всички страхотни оферти, събрани на едно място.

мъж с електронен четец

 

 

На първо място е удобството

 

Всеки ученик се нуждае от максимална концентрация при учене. За това определено ще му помогне добре обзаведен учебен кът. Преди всичко трябва да се състои от бюро и удобен стол с необходимото оборудване.

Естествената светлина е най-добра за учене. Затова съветват бюрото да бъде поставено под прозореца. Ако това не е възможно, друга опция е да е перпендикулярно на прозореца. Кое бюро е най-доброто? Разбира се, то може да бъде различно за всеки ученик поради различните потребности. Обикновено се препоръчва бюрото да е с форма на "L", тъй като осигурява достатъчно място за разполагане на компютър, книги и тетрадки.

Ако ъгловото бюро не пасва на разположението на стаята, добра алтернатива е по-голяма равна маса. Това ще бъде практична мебел и инвестиция за няколко години.

 

момиче на бюро с лаптоп

Доброто осветление при ученическия кът също не е за подценяване. Купи от онлайн магазин Lampiisvetlina подходяща настолна лампа или друго осветление за детската стая.

А какво ще кажеш за подходящ стол? Необходимо е той да разполага с механизъм за регулиране на височината. Избягвай модели, които нямат тази опция. Те са особено непрактични. Обърни внимание на ергономично оформената облегалка, която е най-добра за гръбначния стълб на детето.

Не  пропускай и други практични мебели за детската стая на ученика. В близост до бюрото трябва да има шкафове и рафтове за съхранение на вещи. Корково табло или дъска за писане също ще бъдат полезни.

Нашият съвет: Погрижи се и за закриването на кабелите. Кабелите, минаващи покрай или под бюрото, могат да бъдат доста разсейващи, но и опасни за ученика.

 

момче на бюро с компютър

Компютърът като необходимост в обучението

 

Живеем в модерно време, което значително се отразява на начина на учене. Учениците от началното училище вече използват компютъра като помощно средство при писане на домашни.

Той основно помага на ученици и студенти при писане на дипломни работи или обработка на графични резултати. Чисто и просто компютърът в момента е едно от неофициалните, но същевременно необходими помагала в училище.

На какви параметри трябва да отговаря един компютър за ученика?

__check

дисплей с диагонал 14" и тегло под 2 кг за лесно пренасяне

 

__check

батерия с минимална продължителност на работа 7 часа

 

__check

здрава метална конструкция против бързо износване и противоплъзгащ дисплей

 

__check

ергономична клавиатура за удобно писане (частта с цифри е предимство)

 

__check

мощност според нуждите и типа дейност (минимум 2-4 Ghz)

 

Не забравяй да закупиш основни аксесоари, като чанта за лаптоп за лесно и безопасно пренасяне.

Но лаптопът не е единственото нещо, от което учениците се нуждаят за качествено обучение. Втори монитор ще улесни подготовката им за училище. А принтерът ще се използва редовно и в ученическата стая.

 

момиче с учи на лаптоп

 

Електроника за обучение и свободно време

 

Почивката и свободното време са изключително важни както за всеки от нас, така и за учениците. Те трябва да се отпуснат и да натрупат сили за учене и за следващия учебен ден. Електронните продукти ще им помогнат в това.

Те ще използват много от тях не само за забавление, но и за учене. Например, те могат да играят игри на таблета, но в същото време да преглеждат уроците. По-мощните таблети дори заместват някои функции на компютрите.

Твоето дете спортува ли? То определено ще оцени смарт часовник, който записва няколко важни стойности. А нов смартфон може да бъде страхотна мотивация за постигане на отлични резултати в училище или като награда.

Мислиш ли да му купиш слушалки? Великолепна идея. Ученикът ще ги използва не само за слушане на музика, но и за извличане на интересна информация от различни дискусии и подкасти.

 

дете играе на таблет

В онлайн магазин Electronic Star ще намериш голям избор от техника и електроника за дома и за своботоното време. Избра ли си нещо? 

Време за преживявания и хобита

 

Ако все още не си бил или била заедно с твоето дете или семейство на почивка, още имате възможности да прекарате хубави моменти заедно и ги заведеш на нови, невероятни места. Можете да отидете на море, да отидете на приключенски лагер в гората или да отидете на няколко кратки пътувания из България. Можете да събирате незабравими преживявания всеки ден.

С началото на учебната година идва и задължението за определяне на добър дневен режим на децата. Не забравяй, че освен време за учене, трябва да се отделя достатъчно време и за тяхното хоби. Техните интереси са много важни и им помагат да се отпуснат от училищните си задължения.

Как да го направиш правилно? Първо говори с детето кои клубове би искало да посещава. Например музикален клуб, уроци по танци, рисуване или спортен клуб. След това ги планирай за отделни дни от седмицата, така че детето да има време за учене и почивка.

В уюта на дома си децата могат да развият паметта и въображението си, като четат книги. Имат ли талант за фотография? Купи им камера, за да подобрят още повече.

 

момиче свири на китара

Началото на новата учебна година не означава, че трябва да изпразниш портфейла си. Възползвай се от изгодните предложения в категорията Отновно на училище и купи всичко, от което твоят ученик се нуждае на страхотни цени днес.

 

Отново на училище отстъпки до - 30%