Тайната на перфектната коледна украса

коледна украса за дома

Удължете радостта от Коледа и украсете дома си сега. Какви са тенденциите в коледната декорация тази година и откъде можете да купите най-красивите коледни украси, орнаменти или коледни лампички?

Не само почитателите на минимализма, но и привържениците на богатата украса за Коледа ще намерят нещо по свой вкус тази Коледа. Няколко актуални тенденции отбелязват връщане към естествените материали, неутралните цветове и минимални декорации. Въпреки това, любителите на традиционната Коледа със сигурност ще бъдат доволни, че богатата украса и класическите коледни цветове, като червено и златисто, също вървят ръка за ръка с минимализма тази година.

 

Връщане към природата

 

Естествената коледна украса е голям хит и тази година. Предимството е, че не струва почти нищо и можете да си я създадете сами. Всичко, което трябва да направите, е да съберете няколко клонки и да ги поставите във ваза. Те също изглеждат красиво сами по себе си, но ако желаете, можете да прикрепите различни естествени декорации, като сушени портокали или шишарки. Или можете да ги украсите с малки сламени или дървени орнаменти. Ако нямате време, не е нужно да се притеснявате – и тази година в магазините ще намерите много красиви коледни украси от естествени материали. Във Vivre.bg ще намерите различни предложения за аксесоари, декорации и коледна украса за дома, с които ще създадете уют и топлина.

 

дървена коледна украса

Изображение: Vivre.bg

 

Бяло изобилие

 

Сигурно няма да е изненада за никого, че актуален тренд е и бялото, което се свързва със сняг и зима и е идеалният символ на Коледа. Бялата декорация ще намери приложение както в минималистични жилища, така и в домове, където не са пестени аксесоарите. Представете си сняг, който пада безшумно зад прозореца, огън гори в камината, топли бели кожи са заслани на земята, диванът е украсен с възглавници, а снежнобяло одеяло е хвърлено върху стола. Ако и вие искате да направите дома си уютен тази зима, в Abdu.bg ще намерите декоративни възглавници, одеяла или кувертюри. Въпреки това, тази година не само ще намерите бяло върху текстила, то се появява и върху коледни топки и гирлянди. Декорациите от изкуствен сняг се връщат на мода. Както виждате, тази година снегът е затрупал почти всичко – ако не видяхме снеговалеж по празниците, сме сигурни, че ще е бял поне в домовете ни.

 

бяла коледна декорация

 

Магическа атмосфера със светлини

 

Не можете ли дори да си представите празниците без коледни светлини? Запалените лампички и свещи са синоним на коледните празници и в същото време е един от най-бързите начини за мигновено създаване на празнична атмосфера. Леките гирлянди с лампички имат многостранно приложение - можете да ги използвате не само за украса на елхата, но и на прозорци, парапети, стена, рамка за легло или стайни растения. Тенденцията на многоцветните лампички постепенно отминава и на преден план излизат едноцветните светли лампички. Но какво да изберете? Ако искате домът ви да изглежда уютен и приятен по време на празниците, изберете лампички и светли декорации, излъчващи топла светлина. Ако посегнете към LED осветление вместо класическите лампички, ще спестите значително.

 

коледни лампички

 

Минималистичен венец

 

Ако и вие смятате, че в простотата има красота, ще бъдете доволни от тазгодишните предложения на венци, сред които преобладават зелените венци само от клонки и листа. Ако изглежда твърде минималистичен, можете да използвате тел или лепило, за да прикрепите орнаменти, лампички или панделнки към него. Освен венеца на входната врата, не забравяйте да закупите и един за вътре – интериорните дизайнери препоръчват да го окачите на стената, огледалото или прозореца.

 

коледни венци

 

Добавете украса и на празничната маса

 

И тази година украсата на масата е в духа на природните тенденции – земни нюанси, ленени салфетки или дървени декорации за маса. Не е нужно да инвестирате много, достатъчно е само да смените салфетките, свещите и декорациите във вазата или сменете подредбата им. Ако искате да внесете щипка от коледната атмосфера в кухнята, в Pazaruvai-lesno.bg, Drebisimo.com ще кухненски аксесоари.

 

коледна украса на масата

 

Коледни тенденции за 2021 г.

 

→ златисто в комбинация с тъмнозелено, бордо или тъмносиньо

→ плътни коледни елхи и обемисти гирлянди

→ медна украса за елхата

→ изкуствен сняг

→ ретро декорация

→ блестящи декорации

→ повече от едно коледно дърво

→ направи си сам орнаменти

 

Направете свои собствени декорации

 

Създаването на декорации е по-лесно, отколкото може да изглежда на пръв поглед. В следващата част от нашата коледна поредица ще ви представим лесни инструкции за изработка на декорации и орнаменти, които лесно можете да направите сами.

коледна декорация