Наближава 1 юни: с какво ще зарадвате децата?

Кодове за отстъпки и идеи за подаръци за 1 юни

Как да направим този ден незабравим и истински Празник на детето? За това има рецепта, за която са достатъчни само две съставки – малки изненади и весело време, прекарано заедно с тях. Предлагаме ви списък със забавни дейности, на които можете да се насладите с децата. Освен това сме ви подготвили и идеи за подаръци за 1 юни, които гарантирано ще ги зарадват, както и специални промоции и кодове за отстъпки, които ще ви спестят пари при покупката им.

Кога празнуваме Ден на детето?

 

Винаги отбелязваме Деня на детето на 1 юни. Тази година той се пада във вторник, ето защо е хубава идея да организирате парти по-рано, например през последния уикенд на май. Ако времето не е студено, можете да го прекарате сред природата. Е, има начин да се забавлявате с децата, дори ако вали. Дали ще можете да изпълните всички дейности от списъка?

За да ви спестим време, сме подбрали ваучери и кодове за отстъпки на едно място в специалната категория Промоции за Деня на детето. Не забравяйте да ги използвате при покупките си и да спестите пари. Започваме на 17 май.

Игри (не само) за Деня на детето

 

Лов на съкровища

 

Тази игра изисква малко по-дълга подготовка, но успехът й сред децата е гарантиран. В парка или в градината скрийте хартиени листове, върху които сте написали загадки. Ако децата успеят да разгадаят всички улики, в края на играта ще ги очаква съкровище. От вас зависи дали ще бъде желана играчка, или любим сладкиш. Има различни начина да играете тази игра. Можете също така да нарисувате пиратска карта, като маркирате всички места, където сте скрили малки изненади. Храстите изведнъж се превръщат в тайни пиратски скривалища. Сами ще се уверите колко много ще се забавляват с това търсене. Можете да завършите успешния лов на съкровища с авантюристична палатка в градината.

   

 

Ръчно изработено игрище за мини голф

 

Предимството на тази игра е, че можете да я направите както на открито, така и на закрито. Ако нямате оборудване за мини голф, можете да използвате и хокейна пръчка и топка. За да изградите игрището, можете да включите всичко, което вече имате у дома - обърната книга или кофа, картонена кутия с дупки или по-твърда подложка, която леко да наклоните. Ако играете мини голф навън, използвайте естествения терен, като например изкопаете няколко дупки в земята.

Освен мини голф, можете да се забавлявате с децата и с други спортни дейности. Можете да купите тротинетки, кънки, скейтбордове или топки за различни спортове, както и детски спортни дрехи и обувки в онлайн магазини Sportisimo, Intersport и Bike Center.

 

Играйте с тях на учени

 

Играта на професии забавлява децата от ранна възраст. Въоръжете се с бинокъл, микроскоп, лупи и други помощни средства за млади учени и тръгнете на научна експедиция сред природата с децата си. Наблюдавайте насекоми, пеперуди или изследвайте листата или следите от животни. Децата ще бъдат очаровани от това как растенията и животните изглеждат отблизо. Или можете да изградите заедно къща за насекоми или къща за птици.

Ако навън вали, направете си домашна лаборатория. В интернет има много инструкции за експерименти, подходящи за деца. Всичко, от което се нуждаете за вашето научно изследване, както и други творчески и образователни играчки, можете да закупите с отстъпка в Store.bg.

Изпечете заедно торта или пица

 

Включете децата в приготвянето на вкусни лакомства. Например можете да изпечете шоколадови кексчета с тях, които след това те ще могат да украсят сами. Пригответе различни видове декорации - шоколадови звездички, цветя, топчици или различни глазури. Можете също така да приготвите по-здравословен вариант и да украсите тортите със ситно нарязани плодове. Този път забравете за класическите бели тарталети и им купете цветни тарталети с мотиви на любимите им приказни герои. А какво ще кажете, ако могат да измислят собствена пица? Пригответе няколко съставки в купички и оставете децата да я овкусят по свой вкус. Или пригответе здравословни плодови сладоледени близалки заедно. Ще видите, че децата няма да могат да дочакат, докато са готови. Направете плодовете на пюре, можете да добавите кокосово мляко или кисело мляко, овкусете сместа, изсипете я във форми и оставете да замръзне. Децата ще се забавляват и в същото време можете да сте сигурни, че домашно приготвените сладоледи не съдържат изкуствени оцветители или излишно много захар.

 

Обновете детската им стая

 

Подгответе им голяма изненада за Деня на детето, като им обновите детската стая. В зависимост от бюджета ви можете да изберете цялостно обзавеждане или да промените само няколко детайла в стаята, като например цвета на стените или аксесоарите под формата на детско спално бельо, цветни кутии за съхранение или килими. Вдъхновете се на уебсайтовете на Vivre, Мебели Арена, където ще намерите аксесоари и обзавеждане за детската стая.

 

Направете своя собствена книга

 

Изработката на книга не само ще е забавно занимание, но и ще развие креативността на децата и тяхната моторика. Може да измислите историята заедно с тях или да ги направите главни герои в нея. Напишете я на няколко страници. Не забравяйте да оставите достатъчно място за илюстрации. За да направят книгата по-цветна, малчуганите могат да рисуват или да изрежат снимки от детски списания. Подгответе си цветни хартии, списания, маркери, моливи, пастели, бои, ножици, както и лепило или телбод, с които да съедините отделните страници.

Или изберете от богата селекция от книги, които можете да закупите от онлайн книжарница Хеликон. Тук ще намерите красиви книги с приказки и детски енциклопедии.

 

Маратон с настолни игри

 

Настолните игри никога не разочароват и могат да забавляват децата дълги часове. Денят на детето е чудесна възможност за разширяване на колекцията. Коя ще изберете? Образователни игри, за логика, карти за игра или за памет? В Ozone.bg ще намерите редица настолни игри. Зарадвайте децата и организирайте голям игрален маратон, където ще се проведат всичките им любими игри.

 

Изживейте виртуални приключения

 

Въпреки че много родители днес се опитват да ограничат времето, което децата им прекарват пред компютъра, на този ден можете да направите изключение. Играта на компютърна игра може да им подобри когнитивните им способности, да им стимулира креативността, да ги учи да работят в екип, да взимат бързи решения или да подобрява вниманието им. Можете да намерите богат избор от игри и аксесоари за игри в онлайн магазин Pulsar.bg. Събудете състезателния дух на децата и организирайте игрален турнир. Победителят може да получи медал или друга награда.

 

Създайте дизайнерски дрехи от стари тениски

 

Вземете по-стари тениски и суитшърти, за които няма да съжалявате, когато бъдат унищожени. Подгответе бои или маркери за текстил,  орнаменти и мъниста. И творенето може да започне. Децата могат да се увлекат от въображението и да нарисуват всякакви мотиви на тениските си, или можете да ги улесните с шаблони. Има много видове - животни, орнаменти или букви, от които те могат да създадат надписи. Можете също така да зашиете мъниста или други орнаменти за детски дрехи. Когато подготвите своите творения, можете да организирате модно ревю у дома. Можете също така да намерите стилни детски дрехи за момичета и момчета в онлайн магазин Answear и About You. Можете да си купите обувки, които ще оцелеят във всички детски експедиции на Obuvki.bg.

 

Как можете още да зарадвате децата си?

 

Влезте в онлайн магазин Kroon, където може да намерите цветни и дизайнерски раници и чанти за училище. Може да подарите подходяща детска козметика, ето защо разгледайте каталога на онлайн магазин Notino.