Искате да пазарувате дрехи по-евтино? Вижте нашите 7 съвета

7 съвета как да пазарувате по-евтино дрехи

За някои пазаруването на дрехи е хоби, а за други - просто необходимост. Но и в двата случая, обаче, то е свързано с инвестиция на пари. А знаете ли как можете да купувате дрехи по-евтино? Подготвили сме ви 7 съвета, които определено ще ви бъдат от полза.

1. Следете промоциите и разпродажбите

 

Нямате търпение да дойдат големите намаления на дрехи? Така е, в повечето случаи по време на разпродажбите цените са много изгодни. Сред най-очакваните са сезонните разпродажби след края на летния сезон и след Коледа, когато отстъпките са наистина високи. Също така през цялата година можете да се възползвате от различни промоции, които магазините предлагат на своите клиенти. Ако обаче не искате да чакате сезонните разпродажби или намаленията, има и други начини да спестите пари при покупката на дрехи.

 

2. Присъединете се към програми за лоялност

 

Ако харесвате някой магазин и често пазарувате от него, определено си струва да се регистрирате за неговата програма за лоялност. Онлайн магазините предлагат на своите редовни клиенти такъв тип програми и клубове, които осигуряват специално на своите членове различни бонуси под формата на допълнителни отстъпки, безплатна доставка или подаръци.

 

3. Пазарувайте с ваучери и кодове за отстъпки

 

Ваучерите и кодовете за отстъпки ще ви осигурят отстъпка под формата на процент или точна стойност, които можете да използвате при покупката на избрани продукти или да важи за целия асортимент на магазина. В този случай, когато купувате дрехи, веднага получавате отстъпка от общата им цена. Можете лесно да намерите много ваучери и кодове за отстъпки на едно място тук при нас. Всичко, което трябва да направите, е да изберете конкретен ваучер и да се възползвате от отстъпката, която съдържа, в конкретния магазин.

Нашият съвет: Искате да пазарувате по-евтино? Възползвайте се от промоциите на онлайн магазин About You, например, или от изгодните кодове за отстъпки на Modivo или Bibloo и спестете пари.

 

4. Използвайте кешбек

 

Вече и в България има сайтове, които ви позволяват да си върнете парите от покупката. Как всъщност работи така нареченият кешбек? Регистрирате се в избрания портал, правите покупка през избрания онлайн магазин и след време получавате обратно процент от тази покупка, който е определен предварително. Въпреки че в този случай не получавате отстъпката веднага, парите пак ще ви бъдат върнати - само че под различна форма.

 

5. Сравнете цените

 

Ако обичате да пазарувате онлайн, това ви носи няколко предимства. Едно от тях е възможността да сравняване цените на едни и същи дрехи в няколко онлайн магазина. Дори не е нужно да кликвате върху тях, необходимо е само да използвате един от сайтовете за сравняване на цени. А ако комбинирате тази възможност с една от предходните две опции, ще получите мечтаната модна покупка на ненадмината цена.

 

6. Пазарувайте от Китай

 

Ако имате предрасъдъци към китайските дрехите, само погледнете етикетите на вашите дрехи и вижте колко от тях са произведени именно там. Много китайски стоки са висококачествени и можете да ги купите на много по-ниска цена. Отличен вариант е например порталът Aliexpress.com, където можете да закупите почти всичко. Въпреки това, когато избирате дрехи, обърнете специално внимание на таблиците с размери, за да не се налага накрая да давате поръчаните дрехи на някой друг.

 

7. Дайте на дрехите втори шанс

 

Не е нужно да изхвърляте вече употребяваните дрехи. Ако все още не сте си харесали нещо от някой интернет базар или секънд хенд, може да намерите интересни находки по време на „размяна на дрехи“ или така наречените суапове (swap). Все по-често в България се организират събития, където можете да замените ненужните си дрехи за други, които ви ще използвате. Благодарение на такава размяна можете да се сдобиете с ценни находки за всеки сезон. В същото време можете да дадете втори шанс на дрехите си, които вече са ви омръзнали.

И последен съвет в заключение: Въпреки че цените на дрехите често са привлекателни, не пазарувайте необмислено. Тогава може да се случи така, че нещата, които сте купили, просто да си останат в килера или в гардероба, без да сте ги носили нито веднъж.