Черен петък 2021: 8 факта и съвета къде да търсите отстъпки

Черен петък 2021

Искате ли да знаете къде да намерите на едно място най-добрите оферти през Черен петък 2021? Или как да изпреварите другите и винаги първи да разбирате за промоциите? Или просто се чудите кои стоки първо ще изчезнат от рафтовете на магазините? Тогава продължете да четете нататък.

Кога е Черен петък?

 

Ако не знаете кога кога е Black Friday тази година - пада се в петък, 26 ноември, но можете да очаквате страхотни отстъпки още от 21 ноември. Не забравяйте да отбележите в календара и понеделник, 29 ноември, когато в много онлайн магазини ще се проведе Cyber Monday. Въпреки че Cyber ​​Monday е основан много по-късно от Черен петък, той със сигурност не изостава по отношение на отстъпките.

 

Не чакайте излишно на опашката

 

Все повече хора пазаруват онлайн по време на Black Friday. Вече дори не е нужно да ходите никъде, можете да направите всичките си покупки с само с няколко клика. В секция Черен петък 2021 ежедневно ви очакват нови промоции за най-добрите онлайн магазини.

 

Как започна всичко?

 

Въпреки че днес имаме предимно положителни асоциации с фразата Черен петък, това не винаги е било така. Знаете ли, че през 19 век терминът Черен петък се свързва с финансовата криза? Терминът е използван за първи път в петък, 24 септември 1869 г. Този ден няма нищо общо с Черния петък, какъвто го познаваме днес. Двама финансисти от Уолстрийт решават да купят огромни количества злато с надеждата да повишат изкуствено цената му и да спечелят астрономически суми от него. Правителството обаче решава да предприеме действия срещу тях и наводнява пазара със злато, в резултат на което много инвеститори фалират по това време.

Във връзка с покупките терминът е използван за първи път във Филаделфия през 50-те години на миналия век. Полицията използва този термин, за да отбележи петъчните тълпи от купувачи и огромните задръствания, свързани с това. Освен Черен петък, името Big Friday също се е използвало за известно време, но това име така и не се налага.

Смята се, че Черен петък може да произлиза и от английския идиом „be in the black“, който се отнася до ситуацията, когато търговията е в черни числа, т.е. в печалба. Това обаче никога не е било потвърдено. Вярно е обаче, че Black Friday допринася значително за увеличаването на продажбите и често помага на търговците на дребно да преминат от червено към черно.

 

 

Използвайте Black Friday 2021 г., за да купите коледни подаръци

 

Възползвайте се от изгодните оферти и купете подаръци сега. Ще имате много по-голям избор, отколкото точно преди Коледа, когато много продукти вече са разпродадени. Нещо повече, ако оставите коледното си пазаруване до последния момент, заради безкрайното чакане за зареждане на стоки от складовете или заради заетите куриери може да не получите покупките си навреме. Избягвайте претъпканите магазини и купете всичките си подаръци удобно от вкъщи. Ще се насладите на времето преди празниците и не на последно място – благодарение на Черния петък, ще спестите значително от покупките на подаръци.

 

Как да разберете дали покупката е наистина изгодна?

 

Някои търговци на дребно използват нелоялни практики по време на Черен петък, така че клиентите често плащат ненужно много за стоките. Как да го предотвратим? Винаги сравнявайте цените за същия или подобен продукт в други магазини. Също така проверете как се е променила цената на продукта през годината. Ако се увеличи значително в периода преди Черния петък, тогава е много вероятно да платите същото или дори повече за стоките. По този начин можете бързо и лесно да проверите дали покупката ви си заслужава.

 

 

Черен петък в числа

 

► Повечето онлайн купувачи предпочитат да пазаруват вечерта. Повечето продажби ще се проведат между 20:00 - 22:00 часа. (FACT-finder)

► През 2020 г. повече от 116 милиона имейла са изпратени по време на Черен петък, повече от всеки друг ден. (Campaign Monitor)

► Приблизително 30% от всички продажби се извършват между Черен петък и Коледа. (Spendmenot)

► Клиентите харчат средно $6,3 милиона на минута, когато пазаруват онлайн през Черен петък. (CNBC)

► Средното време за изчакване на опашките за пазаруване е приблизително 2,5 часа. (Oberlo)

► Сумата, която клиентът планира да похарчи по време на покупки през Черен петък е около 300 евро. (Time Bulletin)

► Празникът за пазаруване Черен петък се празнува в 50-60% от страните по света. (JungleScout)

► Не трябва да е изненада, че най-популярните продукти включват телевизори, лаптопи и мобилни телефони. Но знаете ли, че пижами, които изчезват от рафтовете на магазините с рекордна скорост, също са много популярни? Затова добре познатата американска верига Wallmart увери клиентите в своето прессъобщение, че до 10 милиона пижами ще ги чакат в магазините по време на Черния петък. (U.S.News)

 

Как никога повече да не пропускате промоции?

 

Колко пъти сте попадали на страхотни намаления и сте купували точно това, което сте искали в любимия си онлайн магазин? Вероятно само няколко пъти. Но колко пъти сте научили за промоциите късно и най-добрите попадения са били разпродадени междувременно?

Не оставяйте нищо на случайността и се абонирайте за нашия бюлетин, за да получавате новини. Ние ще ви изпращаме най-добрите оферти директно във вашата електронна поща, така че винаги първи ще научавате за отстъпките.

 

 

Как да го направим:

На нашия уебсайт KUPLIO.bg ще намерите опцията да се абонирате за бюлетина. Въведете своя имейл адрес в полето, изберете маркирайте полетата и кликнете върху Абонирам се. Готово - отсега нататък можете да очаквате редовна порция от най-изгодните оферти.